СТВАРАМО НОВЕ УСПОМЕНЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Међународни сајам туризма у Новом Саду, 53. по реду, одржан је на Новосадском сајму од 17. до 19. новембра и,  након двогодишње паузе, окупио је више од 250 учесника из Србије, земље партнера Црне Горе, из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије. У Хали „Мастер“ током три дана представиле су се агенције, организације, инстритуције, пословна удружења, туроператери, хотели, бање, терме, национални паркови, осигуравајуће куће, јавна предузећа, винарије и дестилерије, мали произвођачи хране и пића.

Туристичка организација Врњачка Бања традиционално је део ове манифестације, а овај пут је наступила под слоганом „Стварамо нове успомене“. Најављени су аранжмани за дочек Нове године, божићне празнике и зимски распуст, али су представљени и први пакети за сезону наредне године. Задовољни посетом на Сајму, у Туристичкој кажу да је да је интересовање било шаренолико – за медицински туризам и за културно-историјско наслеђе, за винске путеве и гастрономију. Тражени су породични пакети, као и садржаји за ђачки и омладински туризам, пословне скупове.

– Генерални утисак је да људи јесу заинтересовани, а ми смо све госте, посетиоце Сајма позвали да заједно са нама створе нове успомене с’ обзиром да је у Врњачкој Бањи много нових и много лепих ствари. За две године, од нашег последњег виђења у Новом Саду, много је инвестиција реализовано и створен читав низ туристичких атракција. У јулу је почео са радом аква парк, Нову годину дочекујемо са новоотвореним панорамским точком, а за следећу сезону најављујемо отварање тунела у Црквеном брду. Тунел дужине 130 метара у Другом светском рату био је складиште немачке муниције, а сада ће после реконструкције и 80 година бити отворен за посетиоце и верујемо да ће им све то бити јако интересантно, каже Мина Станојевић, ПР врњачке Туристичке организације.

Поред нових смештајних капацитета, савремених тенденција у хотелијерству и туризму и  нових туристичких атракција у Туристичкој организацији верују да је довољно разлога за долазак у Врњачкој Бањи и стварање нових успомена.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ