МЕРКУР НА САЈМУ ТУРИЗМА У НОВОМ САДУ

Аутор:Весна Ђорђевић

Једно место са безброј могућности, од доброг, модерног смештаја и квалитетне кухиње, преко врхунске медицине, велнес и спа садржаја, до бројних пратећих услуга које боравак сваког госта чине незаборавним. Тако се у једној реченици представља Специјална болница „Меркур“  из Врњачке Бање, а прилика за промоцију нових садржаја и услуга био је 53. Сајам туризма у Новом Саду од 17. до 19. новембра.

-Сваки одлазак на сајам користимо као прилику да позовемо госте, пријатеље и сараднике, али и потенцијалне сараднике, као и људе из струке да се видимо уживо и разменимо искуства, да се ближе упознамо, да предочимо нове услуге и садржаје, све оно што нам се десило између два сусрета, а десило се пуно тога с обзиром да се две године нисмо видели са нашим пријатељима из Новог Сада и Војводине уопште. Пре свега желели смо да оболеле од дијабетеса подсетимо на њихово право да једном у четири године бораве десет дана у Меркуру  на програму едукације. Искористили смо прилику да подсетимо и председнике удружења дијабетичара, пацијенте и лекаре са којима имамо одличну сарадњу у Војводини да искористе то своје право, каже Бојана Бељић, ПР Специјалне болнице „Меркур“.

Једна од битних тема на Сајму било је и реновирање смештајних капацитета. Меркур је у марту добио 63 редизајниране собе назване „Миленијум плус“ за које је „Симпо“ Врање радио дизајн ентеријера. То што је Меркур здравствени центар – специјална болница  не значи да се не труди да иде у корак са савременим туристичким захтевима и када је естетика у питању, наглашавају у овој кући и напомињу да је у плану да у наредном периоду све Меркурове једнокреветне и двокреветне  Миленијум собе добију и то „плус“, односно нови изглед.

Свакако, акценат је на ономе што врњачка специјална болница чини и може у побољшању целокупног здравственог стања.

– У Новом Саду смо представили и истраживање везано за Извор  „Снежник“  и нову индикацију, до сада потпуно непознату, о благотворном утицају ове минералне воде на рад спорих црева односно опстипацију, која јесте једна од контраиндикација дијабетеса, али је у највећој мери болест савременог доба. Сви ми пуно седимо, нисмо довољно физички активни, променили смо систем исхране, тако да је опстипација присутна код људи свих старосних доби и различитих занимања. Студија је рађена у сарадњи са Медицинским факултетом у Крагујевцу, а овај програм наставићемо да развијамо и у будућности како би се поставила једна добра научна база, прича Меркуров ПР о ономе што је привукло највише пажње на новосадском Сајму туризма.

Дијагностички центар је, такође,  једна од новина у спектру Меркурових услуга, а ова даје људима могућност да на једном месту одраде стручне прегледе и налазе.

– Другог дана Сајма имали смо презентацију на штанду Фондације солидарности за превенцију радне инвалидности  и рекреативни одмор радника из Новог Сада. Синдикални радни туризам је значајан део нашег пословања, а Фондација окупља синдикате, фирме уопште и послодавце који цене значај здравог радника за пословање. Велики број их је лоциран управо у Новом Саду и Војводини, па је Сајам био одлична прилика за сусрет уживо и ближе упознавање, додаје Бојана Бељић.

Тема о којој се прича од 2020. године јесте и Програм „Si4 Care” у коме учествује десет земаља, а финансира ЕУ и циљ су му социјалне иновације по питању квалитета живота старијих људи у Адрија регији.

– Војвођане смо упознали са чињеницом да се код нас реализује пилот пројекат „Увођење телемедицине“,  односно даљинско управљање дијабетесом. Истраживања су потврдила реалне потребе да се телемедицина уведе у наш здравствени систем, односно, за почетак у српске бање. Пилот истраживање извршено је на узорку од 50 пацијената чија искуства потврђују потребу пацијената да буду на вези са својим докторима. Партнери подршке су нам Министарство здравља и Министарство за рад, социјална и борачка питања. Иначе, дигитализација је нови сегмент у пословању Министарства здравља, зато сматрамо да ће овај наш пројекат бити добра база за будуће кораке, Транснационалну стратегију  и Национални акциони план када је у питању здравствени систем Републике Србије. Пацијенти, првенствено дијабетичари, тренутно могу да се бесплатно пријаве за учешће у пилот-пројекту, наглашава наша саговорница.

Медији су, уобичајено, били заинтересовани за Меркурове новости, а оно што је у овом тренутку било корисно пренети гледаоцима и читаоцима јесте податак да они који желе да избегну гужве у шпицу сезоне, сада треба да искористе прилику и добију исти квалитет услуга уз повољније цене.

Такође, велико је интересовање и за боравак у врњачкој специјалној болници током новогодишњих и божићних празника. У Меркуру неће бити спектакуларног дочека, али уз смештај и све предности боравка овде, гост има прилику да ужива у празничним програмима које припремају Туристичка организација и Општина Врњачка Бања, дочеку на тргу и слично.

Иначе, Меркур је представљала стандардна екипа – представници служби маркетинга и продаје на челу са Миодрагом Миљковићем и Слађаном Благојевић, руководиоцима служби. Подршка медицинског сектора стигла је са доктором Владом Миодраговићем. Штанд Специјалне болнице „Меркур“ био је током сајамских дана у сваком тренутку пун пословних партнера, посетилаца, гостију, пријатеља тако да је генерални утисак више него позитиван.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ