Почела једносменска настава у ОШ „Бане Миленковић“

Аутор:Срђан Удовичић

У ОШ „Бане Миленковић“ у Новом Селу током новембра уведено је грејање у анекс школе. Постављене су ограде око дворишта које деле вртић и школа.  Нови директор школе, Александар Цветљанин позвао је све Новоселце чија деца иду у ову школу, али и јаке привредник из Новог Села да, сходно својим могућностима, учествују у уређењу како би се запосленима и ђацима обезбедило боље радно окружење.

„Морам да похвалим амбицију и жељу новог директора да ово место учини далеко бољим од оног што јесте. Наравно, и локална самоуправа је ту да озбиљнијим средствима реализује велике пројекте које је започела пре извесног времена. Дограђене су четири учионице чиме је омогућено увођење једносменске наставе. Ту је и завршетак спортске хале и стављање у пуну функцију, не само за потребе физичког образовања, већ и за такмичења, припреме и тренинге спортиста“, рекао је председник општине, Бобан Ђуровић.

Новац за увођење грејања у четири нове учионице обезбедила је локална самоуправа, чиме су се створили услови за отпочињање једносменске наставе. У току следеће године, у плану је да се уведе грејање и у спортској хали.

„Већ се припрема документације за следећу годину где очекујемо да, по истом принципу, уведемо грејање и у спортској хали и уложимо у њено додатно опремање постављањем заштите на прозорима и трибина, чиме ћемо ову халу, која важи за један од најлепших објеката, привести намени. Ново Село је пример шта све може да се уради када се уједине јавни и приватни сектор“, додаје Ђуровић.

Општинска стамбена агенција је већ у поступку јавне набавке да се улица која пролази поред школе пресвуче новим асфалтом и уради паркинг. Захваљујући породици Ристић која се одрекла дела земљишта, доњи прилаз школи је проширен и биће урађен тротоар који ће деци пут до школе учинити далеко безбеднијим. У току је и акција уређења дворишта које ће бити ограђено новом оградом, урадиће се стазе, обезбедити клупе и мобилијар, а малишани ће имати ново дечије игралиште. Новоселци су помогли у обезбеђивању машина, новца и радом.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ