НОВА ДУЕТСКА ПЕСМА СЛАВКА БАЊЦА И МАРИЈЕ МИЛЕНКОВИЋ

Аутор:Весна Ђорђевић

„Анђели у свили“ назив је нове дуетске песме Славка Бањца коју изводи са Маријом Миленковић. Магија коју Славко ствара својим гласом појачана је овај пут женским вокалом који је на јавној сцени мање познат, али им се гласови и енергија коју носе тако добро „укрштају“ да песма осваја на прво слушање па јој предвиђају популарност која ће превазићи раније хитове славног певача.

– Живот је леп и непредвидив! Догађају нам се неке лепе ствари, а понекад и оне мање лепе. Ми пуни љубави и наде тражимо да осетимо лепоту и смисао живота. Песма „Анђели у свили“ је била ту негде, око нас, срели смо се и заволели. Марија и ја смо је зграбили и сада смо у чврстом загрљају са нашим Анђелима, каже Славко Бањац поводом најновијег хита.

Друга страна дуета са нестрпљењем ишчекује да песма стигне до публике. При том је презадовољна и пресрећна јер се дешава нешто што дуго чека.

– Први клупски наступ у каријери Славко је имао овог пролећа у београдском Кафеу „Lavash“. Карте су распродате за 45 минута. Била је то ноћ за памћење. Пратила га је „Баракуда“. Милан Милетић Милке био је гост на свирци. Славко му је у паузи пришао и рекао да жели да направи дуетску песму за мене и њега. Испоставило се да права песма већ постоји и да десет година у фиоци чека прави тренутак, односно своје извођаче.  Наравно, позив Славка Бањца се не одбија и ето нас, каже Марија Миленковић уз констатацију „Ово сам права ја“ праћену сјајним осмехом.

Аутор песме је Милан Милетић Милке (Крушевљанин који је потписао мноштво великих хитова последњих година). Он је и композитор и гитариста. Аранжмане је урадио Младен Тодоровић Ђомла, док ја за продукцију и мастеринг задужен Александар Бузанић Бузге. Пратеће вокала отпевала је Сузана Бранковић. На бубњевима је свирао Зоран Миленковић Пелинац, на бас гитари Милан Сташић Стале, соло гитари Стефан Милошевић, Младен Тодоровић  био је задужен за деонице на клавиру. Песма „Анђели у свили“ снимана је у Студију „Оливер“ у Београду.

Славко и Марија тврде да их за „Анђеле у свили“ веже љубав на први поглед, јер су од првог тренутка схватили да је то права песма за њих, док Милке наводи да га је очарала њихова енергија на сцени, да му се много допада како је песма „изашла“ и да изузетно верује у њу .

Песму прати и спот који је по сценарију Андрије Белоице сниман у Студију „Авала“ и делимично у Кнез Михаиловој. Славка и Марију у раној младости тумаче Ива Миленковић и Лука Гашић. Сарадник на фотографији био је Милан Митровић који тврди да је енергија на снимању била феноменална. Андрија Белоица са Уживотека продукцијом гарантује „нешто ново и занимљиво, светски!“.

– Све ово је требало сместити и у визуелну причу. Ту сам тек осетио велику радост и снагу свих нас који смо били део ове приче. „Анђели у свили“ делују као бајка, а није то, ми смо срцем и душом Марија, Бањац и Баракуда бенд, поручује певач.

Славко је са Баракудом ове године имао читав низ наступа (приватних забава, концерата, гостовања), а најјачи утисак са атмосфером и енергијом оставио је концерт на Врњачком карневалу (снимак је постављен на званичном Славковом YT каналу).

Иначе, Баракуда постоји 23 године – рођена је у фебруару 2000. у Штајеру у Средњој Аустрији близу Салзбурга  где је Зоран Миленковић радио са колегама после бомбардовања које је наше музичаре разјурило по белом свету. Већ наредне године у Швајцарској бенду се придружује и Марија, али се у међувремену десила једна лепа љубавна прича.

Наиме, Марија је рођена Новосађанка која је у Врњачку Бању дошла први пут 1998. са Френкијем из Слатког греха. Зоран је славио рођендан са друштвом, а један поглед на лепу пролазницу био је довољан за изјаву „Ово ће бити моја жена“. Пелинац је своју „претњу“ врло брзо испунио, а Марија постала званични становник Врњачке Бање и члан Баракуде.

– Марија је, пре свега, дивна жена и мајка. Друго, познајем целу породицу и Миленковићи заслужују моје велико поштовање. Марија у себи носи изузетан таленат. Њене вокалне могућности су велике. Желео сам баш са њом да снимим овакву песму. Наш дует је надмашио моја очекивања тако да је вредело чекати. Све што смо желели, ми смо кроз ову дивну и слатку песму и остварили. Популарност није мерило квалитета – то је мој став који се никада неће променити. Ми смо у песму уткали љубав, енергију, емоције и искрено пријатељство. То се чује у сваком стиху наше песме. Зато ће ова песма оставити неизбрисив траг на нашој музичкој сцени. „Анђели у свили“ ће далеко одлетети, закључује Славко Бањац.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ