ЦРВЕНИ КРСТ ОБЕЛЕЖИО КРСНУ СЛАВУ

Аутор:Даниел Цоковић

Општински одбор Црвеног крста Врњачка Бања је 20. јануара, у својим просторијама прославио крсну славу, Светог Јована Крститеља. Народ без традиције и историје неће ни постојати, тако је овај дан прилика да се упути захвалност свима који су помогли да ова организација опстане, упркос многим изазовима у савременом свету. Резању славског колача присуствовали су чланови и активисти Црвеног крста Врњачка Бања, представници локалне самоуправе, као и донатори и доброчинитељи.

У име домаћина присутне је поздравио овогодишњи колачар, Жарко Марковић, који је захвалио локалној самоуправи на подршци коју имају за активности које спроводе сваке године, и мештанима Врњачке Бање на сарадњи и помоћи коју пружају приликом организовања многобројних акција.

– Прошле године је направљен нови Управни одбор, доста је нових чланова и младих снага. Надамо се да ћемо задатке обављати још успешније и на опште задовољство народа. Ми смо увек ту да  помогнемо када год затреба, било да је у питању преко потребна крв нашим мештанима, или је потребно решити проблем социјалне природе, додао је Марковић.

Колач је примио секретар Општинског одбора Црвеног крста,  Ђорђе Ђукић, који је истакао да је част бити домаћин славе наредне године, поручивши да се наставља са мисијом хуманости и даље.

У име локалне самоуправе присутне је поздравио председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, наглашивши да Општина подржава ОО Црвеног крста, али и да је  Црвени крст то што јесте захваљујући свим људима који су део тима и који су присутни на свим хуманим акцијама.

– Данашњи празник, дан ваше крсне славе је прилика да вас у име Општине похвалимо и да вам се захвалимо на преданом раду и хуманости. Желим да се захвалим великом броју лекара на волонтерском раду, добрим људима који су годинама у Црвеном крсту и за које се надам да ће остати дуго, као што је господин Слободан Дишовић. Задовољни смо вашом енергијом, добрим схватањем наших предлога како да се помаже људима, не само приликом обезбеђивања додатних јединица крви што је приоритетан посао Црвеног крста, већ и у домену подршке социјално угроженим лицима. Много пута Црвени крст је дао подршку у смислу логистике и послова. Политика локалне самоуправе је усмерена ка социјалној подршци свим нашим суграђанима и верујем да ћемо наставити да радимо истим темпом у интересу наших грађана, додао је Ђуровић.

Председник општине искористио је прилику да поводом данашњег празника упути честитке свим грађанима Врњачке Бање који славе Светог Јована Крститеља и да данашњи дан прославе у здрављу, срећи, љубави, и миру са својим породицама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ