МИНИСТАР СПОРТА У РАДНОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНИ ВРЊАЧКА БАЊА

Аутор:Весна Ђорђевић

Спортска инфраструктура, реализоване инвестиције и планови за будуће пројекте били су тема састанка министра за спорт у Влади Републике  Србије, Зорана Гајића и председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића. Делегацију, у којој су поред министра Гајића били и државни секретар Марко Кешељ, посебни саветник министра, Дејан Бојовић и шеф кабинета Јован Кнежевић, председник Ђуровић са сарадницима дочекао је у свом кабинету 10. јануара.

Министар  је већ на почетку истакао да је Врњачку Бању редовно посећивао као председник Одбојкашког савеза, да врло добро зна шта Бања има и какве су могућности за спортски туризам, али и да овај долазак види као посету старим пријатељима.

– Желим да се упознам са актуелном ситуацијом – који су планови, где су стали, како могу да помогнем са нове функције на којој сам. Знам да руководство Општине и људи задужени за спорт изузетно обраћају пажњу на развој спорта, не само на инфраструктуру, него и на редовне програме, на развој и подизање клубова, како врхунских, тако и такозваног масовног спорта. Због свега тога кажем да сам дошао са великим задовољством и све што буде у моћи Министарства ту сам да помогнем. Што се даљег развоја тиче, мислим да је најважнија ствар да се постојећа инфраструктура што више искористи, да што више екипа из земље и иностранства дође овде на припреме и на такмичења, да се све хале, отворени и затворени терени попуне у оптималном капацитету, каже министар Гајић.

Након састанка, организован је обилазак Хале спортова „Врњачка Бања“ која је заједничким улагањима Министарства спорта и Општине прилагођена потребама особа са инвалидитетом, а уградњом расхладног система омогућено несметано коришћење у летњем периоду. Председник Ђуровић оценио је посету као изузетно значајну и плодоносну.

– Ово је један додатни приступ упознавању са актуелном ситуацијом по  питању спорта у Врњачкој Бањи, са инфраструктуром и свим активностима које реализујемо у домену спорта, о будућим пројектима који би попунили наше капацитете, пре свега у дворанском смислу, с обзиром на четири спортске хале које су на располагању за све врсте дворанских спортова, али и пројекте који су оцењени од стране локалне самоуправе као веома битни, рекао је Бобан Ђуровић истичући важност институционалне подршке Министарства у решавању важних питања и пројеката као што је Национални ватерполо тренажни центар, али и изградња садржаја који ће заокружити врњачку понуду.

Предност Врњачке Бање чине одлични смештајни капацитети, а њихово увезивање са спортском инфраструктуром која се из године у годину оплемењује, ствара услове да Бања, по оцени Ђуровића, изврши једну врсту децентрализације спорта, на тај начин што ће те капацитете ставити у функцију свих оних спортова  у оквиру којих се могу организовати припреме у Бањи.

– Могућности планине Гоч су огромне, њен развој у повоју, а удаљеност од центра Бање свега 15 минута. Планом Генералне регулације темељно ћемо испланирати даљи развој ове планине, како ћемо и на који начин проширити капацитете у том правцу. Даље, у  2023. радићемо изградњу фудбалских терена, с обзиром да постоји велико интересовање за припреме у домену тог спорта. Већ су откупљене парцеле за терен који ће бити завршен у августу. Кроз јавно приватно-партнерство радимо тениске терене. Велика наша развојна шанса лежи у спортским дворанама, којима ће се ускоро придружити и хала у Врњцима. Очекујемо да употребна дозвола стигне, а она ће бити резервисана за рукометаше, навео је Ђуровић и захвалио Зорану Гајићу на ранијој великој подршци и помоћи у промоцији наши спортских капацитета и спортских капацитета целог овог региона кроз одбојкашка такмичења.

Када је реч о решавању питања Националног ватерполо тренажног центра, по речима министра Гајића, решење увек постоји, али је мишљења да је најважнији саговорник Ватерполо савез Србије који је и иницирао његову изградњу, те да ће се у наредном периоду интересовати какав је њихов став када је тај објекат у питању.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ