НОВА УЛАГАЊА У МОДЕРНИЗАЦИЈУ И СТАНДАРДИЗАЦИЈУ ШКОЛЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Празнични дани и време зимског распуста у Основној школи „Бане Миленковић“ у Новом Селу искоришћени су за сређивање зграде, па је тако окречено три хиљаде квадрата, четири учионице које су биле девастиране до те мере да нису биле за употребу, потпуно су реновиране и стављене у функцију, опремљене су три канцеларије. Уочи школске славе, Светог Саве, школу је обишао председник Општине Бобан Ђуровић 24. јануара.

– Ово је, пре свега, пример добре праксе како и на који начин ентузијазам у вођењу једне школе може да креира квалитетну подлогу за рад. Приоритетни задатак био је стварање услова за једносменски рад, али се на томе није стало, па могу сасвим слободно да кажем да после договора са новим директором и низа активности, школа добија све боље услове, како за децу која похађају ову школу, тако и за сво оне који у школи раде, рекао је председник Ђуровић након обиласка изведених радова у пратњи директора школе, Александра Цветљанина.

Уз констатацију да је школа у Новом Селу направила искорак у стандардизацији и модернизацији школе, условима рада, хигијени, свему што је неопходно за функционисање једне образовне установе са циљем да деца имају жељене, односно најбоље услове за одрастање и образовање, председник општине је најавио да ће и спортска хала у склопу школе у најкраћем року добити грејање, те да ће већ у априлу бити одрађено пресвлачење улице која води од магистралног пута до школе, као и самог прилаза и паркинга чиме ће бити заокружена једна целина, а школа постати репрезентативна у сваком погледу.

– Очигледно је и да радници који не носе дневнике свој посао обављају на врхунски начин, с обзиром на ниво хигијене и уређеност школског објекта. Једна висока оцена за функционисање школе, за начин и поступање са добрима које су од стране Општине стављена на располагање школи, као и за паметно располагање средствима која се опредељују буџетом јер је на свакој ставци направљена уштеда, а та средства преусмерена за даље кораке, опет у интересу школе. Искрено се надам да ће са оваквим радом наставити и убудуће за пример свима који воде вртиће и школе, истакао је Ђуровић.

Директор Основне школе „Бане Миленковић“, Александар Цветљанин, је захвалио председнику општине на лепим речима, као и заменику председника, Ивану Џатићу, који је, такође, позитивно одговорио на све захтеве школе, али и врњачким привредницима, а нарочито онима из Новог Села који су помогли опремање школе донацијама и личним ангажовањем.

– Захваљујем и свим запосленима у школи који су моја подршка и у школи и ван ње, као и свим родитељима. Задовољан сам атмосфером у школи у којој је лепо радити, а мислим и да је деци лепо да иду код нас у школу и да су и они задовољни када чују позитивне коментаре и када се дешавају лепе ствари, закључио је Цветљанин.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ