ПОЉУБАЦ ОД ТРИДЕСЕТ И ПЕТ МИНУТА

Аутор:Весна Ђорђевић

Тридесет и пет минута трајао је пољубац Милице Јањић и Братислава Станковића, заљубљеног пара из Блаца и Лесковца, победника петнаесте манифестације „Пољуби ме“ на „Мосту љубави“ у Врњачкој Бањи. Програм који Туристичка организација приређује под покровитељством Скупштине општине Врњачка Бања,  симболично тачно у подне 14. фебруара, изостао је минуле две године због корона пандемије. Ове 2023. временске прилике поколебале су неке од пријављених парова, али је остало осморо доследних.

-У Врњачкој Бањи смо већ пар дана, а када смо чули за овај програм решили смо да учествујемо и окушамо срећу. Не могу да кажем да је било напорно јер сам изгубила појам о времену док је трајао пољубац, рекла нам је Милица кроз широк заљубљени осмех уз констатацију да „иако су у вези  већ два месеца, никада се нису дуже љубили“.

Јача половина победничког пара, Братислав, тврди да је нашао љубав свог живота, да је за успех једне везе неопходно разумевање и поштовање, а да ће се за 365 дана вратити на најпопуларнији мост у Србији по још награда, али и како би поновили ово дивно искуство.

Поред награде за најдужи пољубац, Милица и Братислав освојили су и титулу  „најатрактивнији пар“, али су симпатије и пажњу публике „морали“ да поделе са најстаријим учесницима. Комшије из Трстеника, Нада Дуњић стара 90 година и три године старији Драгољуб Манџукић љубили су се 15 минута, а подршку од потомака имали су на мосту као и у животу када је о њиховој невероватној љубавној причи реч. Наиме, Нада је Драгољубова неостварена љубав из младих дана, а живот их је спојио седам деценија касније као удовце. Она у шали каже да не прихвата његову просидбу јер не жели да се одрекне швајцарске пензије, а заправо су једно другом сјајна подршка у златним данима живота.

Манифестација је први пут пред публику извела трудницу – брачни пар Максимовић из Крагујевца добиће сина за месец дана, а двадесетоминутни филмски пољубац на „Мосту љубави“ Марија и Здравко препричаваће му као дивну успомену кад одрасте.

Марија Милојевић и Предраг Вучићевић из Крушевца у љубави су већ пар година и толико дуго тренирају ову вештину да су били сигурни да ће однети победу. С обзиром да је она изостала, најављују долазак по сјајне награде које организатор уз помоћ хотелијера и угоститеља обезбеђује из године у годину и обарање рекорда који држе Ирена Алурац и Ђорђе Божић – пољубац од 112 минута!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ