ПРОИЗВОЂАЧИ МЛЕКА ЗАДОВОЉНИ ИСПОРУКОМ КУКУРУЗА

Аутор:Врњачке новине

Захваљујући Уредби Владе Републике Србије и министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде да стимулише млечно говедарство односно произвођаче млека са по 240 kg кукуруза по грлу, за произвођаче који су остварили премију на млеко у 2021. години. Општина Врњачка Бања је на посебан начин узела учешће у реализацији овог програма па је за 48 произвођача са територије Општине  Врњачка Бања финансирала трошкове превоза и испоруке кукуруза од складиштара, као и манипулацију испоруке преко Удружења пољопривредника и издвојеним средствима учинила да то буде без икаквих трошкова за млечне говедаре. На тај начин је дата помоћ и подршка сточарима који се баве млечним говедарством у превазилажењу проблема због прошлогодишње суше и наглог скока цене сточне хране на тржишту.

Обавештавање и припрема пропратне документације је извршена у сарадњи са Пољопривредном саветодавном стручном службом из Краљева која је била спона између Министарства и Општине.

Захваљујући Фирми ДОО „Хамка“ која је ефектно организовала испоруку кукуруза на терену са преузимањем, испорука кукуруза је завршена у кратком временском року од недељу дана, а укупно је испоручено 103.920 килограма кукуруза за 433 млечна грла, што омогућава сваком становнику Врњачке Бање 2 dcl свежег млека дневно.

Милица Ђорђевић дипл. мастер инжењер пољопривреде

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ