„ROLL THE DICE“ У ЗАМКУ КУЛТУРЕ

Аутор:Ана Стојковић

Изложба „ROLL THE DICE“ аутора, ликовног уметника Александра Ракезића, свечано је отворена у Замку културе, 3. фебруара. Пројекат „ROLL THE DICE“осмишљен је са циљем да се уметничка сцена Србије децентрализује и да се истакну културно- уметнички потенцијали Врњачке Бање.

– Моја идеја је била да радовима студената који започињу своје каријере обогатим место у ком сам одрастао. Тема је шира и може се сагледати из више углова али углавном се врти око мотива среће и управо зато је и назив „ROLL THE DICE“. Бацамо коцкице и очекујемо две шестице, максималан добитак и то заправо говори колико  студенти који излажу морају да рескирају како би видели да ли ће нешто на крају добити или не. Рескирање се своди на њихов избор да студирају уметност да би на крају можда добили ништа или добили нешто веома добро, рекао је аутор изложбе Александар Ракезић.

– Изузетно ми је драго што је дошло до реализације једног оваквог пројекта захваљујући нашем суграђанину Александру Ракезићу  који је и био иницијатор, а изузетно ми је драго што су студенти присутни овде  што представља децентрализацију културе Србије а и надам се да ће отићи из Врњачке Бање пуни позитивних утисака, рекао је директор Културног центра Саша Миленковић, изразивши наду да ће се студенти који су на почетку својих каријера, врло брзо наћи на истом месту као самостални аутори.

Своје радове, у оквиру изложбе, представили су студенти треће и четврте године  Факултета ликовних уметности у Београду: Емилиа  Јелисавчић, Милица Вукашиновић, Огњен Марковић,  Ања Антић, Марија Ђорић, Теодора Нешковић, Катарина Дорић, Етна Јовановић, Зорка Чомагић, Никола Јеремић, Исидора Ненадић и Александар Ракезић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ