ПРИЛИКА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Траса „Моравског коридора“ која пролази кроз Општину Врњачка Бања биће комплетно завршена у последњој, трећој фази изградње ауто-пута, а радови су почели у августу 2022. Сезона грађевинских  радова на коридору креће крајем марта, а упошљавање кадрова из врњачке општине била је тема састанка представника компаније „Bechtel Enka“, извођача радова, са председником Општине Врњачка Бања. Састанку у кабинету председника општине 6. марта присуствовали су  Винцет Наугарде, менаџер за односе са јавношћу и одрживи развој, Јасмина Вучић, координаторка за Сектор 2 и Милица Ђошић, службеница у људским ресурсима.

– Наредних годину и по дана имаћемо интензивно градилиште на територији Општине Врњачка Бања. С обзиром да знамо шта нам је крајњи циљ – да се Врњачка Бања нађе на траси коридора што ће нам дати добру повезаност, верујем да ћемо те радове прихватити на прави начин (мислим и на становништво и на локалну самоуправу) и да ће се радови одвијати по утврђеној динамици. Добра страна овог посла је и то што изискује велики број радника различитих профила, а ми се надамо да ће што већи број грађана са територије врњачке општине, својим компетенцијама и стручном спремом, одговорити захтевима и наћи запослење, каже Бобан Ђуровић.

Компанија „Bechtel Enka“ расписала је конкурс за пријем нових радника, а заинтересовани могу да аплицирају код Националне службе за запошљавање у Врњачкој Бањи и преко Општине Врњачка Бања која ће извођачу радова проследити потребну документацију.

Милица Ђошић
      Милица Ђошић

– Потребни су возачи камиона и возачи аутобуса, оператери грађевинских машина, оператери крана, грађевински радници, као и помоћни радници за рад у кухињи. Поред тога, постоји потреба и за грађевинским инжењерима и техничарима, као и за административним радницима. Сви заинтересовани који се буду пријавили за неку од позиција, уколико имају средњу или високу стручну спрему, морају да знају и енглески језик и да на пословима за које се пријављују имају барем две године радног искуства, наводи Милица Ђошић, службеница у људским ресурсима.

Изградња „Моравског коридора“ велика је шанса и за врњачке фирме, а Општина ће пружити сву административну подршку у реализацији пројекта који је од виталног значаја за даљи развој врњачке општине и  један од најзначајнијих пројеката за читав регион.

На састанку је било речи и о приступним саобраћајницама које ће бити коришћене током извођења радова.

– У неком тренутку биће велики број грађевинских машина и возила на локалним саобраћајницама, може доћи и до оштећења путне инфраструктуре, зато апелујем на грађане да имају разумевања и стрпљења јер је са извођачем радова потписан уговор на основу којег ће по завршетку радова сви путни правци бити враћени у првобитно стање. Општинска стамбена агенција и општинска инспекција сачиниће записник о стању путева пре и након завршетка радова, поручује председник Општине Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ