ЏУДИСТИ КЛУБА „ГОЧ“ УСПЕШНИ НА ШКОЛСКОМ ПОЈЕДИНАЧНОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У Београду у Установи „Вождовачки центар Шумице“ 25. априла одржано је Школско Појединачно првенство Србије  у џудоу за ученике основних и средњих школа. На овом такмичењу право учешћа ималa су четири првопласирана ученика у свакој тежински категорији из групе III, IV, V и VI са регионалног првенства Београда, Војводине и Централне Србије. Наступила су три такмичара Џудо клуба „Гоч“ Врњачка Бања, ученици Средњих школа. Теодора Ђорђевић, ученица прве године Средње школе „Ушће“ Трстеник у тежинској категорији + 70  kg и освојила је треће место. Милош Ђуровић, ученик  године Угоститељско туристичке школе Врњачка Бања, у тежинској категорији до 81 kg освојио је треће место. Гимназијалац Ненад Савковић пласирао се на пето место. Професори Иван Бурмаз и Иван Пауновић водили су ученике на ово такмичење.

На овом Првенству учествовало је 513 ученика из 293 основне и средње школе Србије.

– Као тренер Џудо клуба „Гоч“ Врњачка Бања задовољан сам наступом наших такмичара на Појединачном школском првенству Србије  у џудоу за ученике основних и средњих школа. Узимајући у обзир да су наступили тренутно најбољи такмичари Србије, успех је још већи. Теодора Ђорђевић  је након победе у првој борби у 1/4 финалу, изгубила меч у 1/2 финалу и у борби за треће место победила  противницу за 9 секунди и освојила треће место и бронзану медаљу и диплому. У овој категорији је било седам такмичарки. Милош Ђуровић је након две победе изгубио  меч у 1/2  финалу и затим у борби за треће место победио и освојио треће место, бронзану медаљу и диплому. У овој категорији је било 10  такмичара. Ненад Савковић је имао четири борбе и све ја изгубио и освојио пето место.

Ови постигнути резултати уливају нам наду да ће бити још већих успеха на следећим такмичењима, рекао нам је Зоран Стаменић, тренер.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ