СЕДМИ КОНГРЕС РЕСПИРАТОРНЕ МЕДИЦИНЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У организацији Клинике за пулмологију УКЦ Крагујевац од 20. до 23. априла 2023.  одржан  је 7. Конгрес респираторне медицине са међународним учешћем који је у Хотелу „Цептер“ окупио преко 400 учесника.

Идеја организатора је да Конгрес настави да буде прототип модерног и интерактивног стручног догађаја који треба да постане основ даљег развоја респираторне медицине у нашој земљи и региону у складу са међународним стандардима. У том смислу, „РеспиМед 2023“  пружио је учесницима актуелна сазнања уз могућност што раније примене у свакодневној пракси.

Уз присуство и предавања еминентних страних предавача, као и водећих експерата из региона и из наше земље, избор актуелних тема и уз атрактивне презентационе форме као што су пленарна предавања, тематски симпозијуми, усмене и постер презентације, учесници Конгреса били су поред пулмолога, онколози, алерголози, грудни хирурзи, интернисти и лекари опште праксе из целе земље, Републике Српске, Хрватске, Словеније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине.

Новине у интервентној пулмологији, плућна хипертензија, плућни емболизам, респираторне инфекције, торакална хирургија, бронхиектазије, респираторна интензивна нега, болести плеуре, грануломатозне болести плућа – саркоидоза и туберкулоза, само су неке од области из којих су одржана предавања.

Фотографије: Жељко Стефановић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ