ПАНОРАМСКИ ТОЧАК – НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

Аутор:Даниел Цоковић

Панорамски точак “Sky view“, највећи у овом региону, висине од чак 50 метара, званично је отворен 7. априла. Точак се налази у врњачком парку, код извора минералне воде „Језеро“, има 32 климатизоване кабине капацитета за 4 особе са тонираним стаклима и тематском расветом, и са његове највише тачке види се комплетна панорама Врњачке Бање. Посебну лепоту овом точку дају 1280 лед светиљки и ноћна расвета која никога неће оставити равнодушним.

Поред бројних природних лепота које красе Врњачку Бању, она је посетиоцима постала омиљена и због бројних туристичких садржаја, а најновији и за сада најупечатљивији је Панорамски точак, који ће бити у функцији током целе године. Циљ изградње Панорамског точка је да се гостима понуди још више занимљивих садржаја којим ће продужити свој боравак, а уједно и да као нови садржај туристичке понуде Врњачке Бање учини је још више конкурентнијом на тржишту. Ово је још једна потврда да је Врњачка Бања отворена и атрактивна дестинација за велике приватне инвестиције.

У име инвеститора, породице Големић, уз речи добродошлице на свечано отварање “Sky view“ Панорамског точка, присутнима се обратила Дубравка Големић, која је истакла да је идеја о оваквом пројекту првенствено потекла од њеног супруга Владимира, прослављеног спортисте.

– Циљ је да посетиоцима омогућимо уживање у једној светској туристичкој атракцији у нашој земљи, у прелепој Врњачкој Бањи. Висина точка од 50 метара  посетиоцима ће дати дозу адреналина и узбуђености, али не и страх. Брзина кретања и трајање вожње од 14 минута дозволиће свима да уживају у панорамском разгледању, рекла је Дубравка Големић.

За остварење једног оваквог пројекта потребан је огроман тим људи, без чијег доприноса и знања не би било могуће остварити га, и зато велика захвалност иде архитекти Ивану Јеринићу и његовој фирми Архитект Про, фирми Профи Монт из Краљева, Current Electric из Врњачке Бање, Energo Solutions, стоваришту Гигант, као и свакоме ко је на најмањи начин допринео да се овај пројекат изнесе до краја.

– Посебна захвалност иде Владимировом оцу и мом свекру Александру Големићу, који је све наше идеје спровео у дело и који је најзаслужнији за ово што сада видите. Велика захвалност иде председнику Општине Врњачка Бања, Бобану Ђуровићу, Туристичкој организацији Врњачке Бање и директору Ивану Трифуновићу, као и свим члановима њиховог тима на дивној сарадњи и подршци, и надамо се да ће тако остати и у будућности, истакла је Дубравка Големић.

Испред локалне самоуправе обратио се председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, који је честитао на успешно завршеном пројекту, дуго очекиваном у Врњачкој Бањи.

– Желели смо да поред развоја хотелске индустрије привучемо људе који су зарадили новац путем спорта, културе да буду пријатељи Врњачке Бање и да буду улагачи у нашем месту. Посебна је драж када неко улаже новац у туристичке атракције.  Ми имамо доста улагача који улажу у сопствене инвестиције у смислу изградње стамбених јединица, апартмана, и свега онога што њима доноси велику корист, али тешко ћете наћи инвеститоре који ће улагати у туристичке атракције, које ће бити на опште добро пре свега мештана Врњачке Бање, али и туристичке понуде Врњачке Бање. Ова породица је показала велико интересовање и поставила себи један велики циљ да у кратком временском периоду направимо један овакав  импозантан туристички објекат који ће сасвим сигурно повећати број ноћења у Врњачкој Бањи и привући велики број туриста који можда до сада нису били у Врњачкој Бањи, али ће можда због ове и сличних атракција сасвим сигурно бити наши гости. Успели смо да добром политиком и сигурношћу од стране локалне самоуправе убедимо породицу Големић да уложе новац и да имају гаранцију да ће њихове инвестиције бити сигурно доведене до краја, да ће моћи са њима да располажу и раде у будућности. Ово је пример доброг пословања и односа. Породици Големић, а и нама као општини на чијем земљишту се овај објекат налази, желим пуно успеха у раду. Сасвим сам сигуран да када буде кренуо пун јек сезоне, да ће ово бити место где ће бити велики број туриста који ће чекати да виде најлепши поглед Врњачке Бање. Атракција ће бити својеврстан доживљај, и туристи ће имати могућност да током вожње виде најлепше паркове, уређене просторе и шеталишта, скоро сваки хотел и па чак и пределе који се налазе ван центра Врњачке Бање. Големић, Ђоковић, Митровић, а има најава да и многи друге инвеститори, постану пријатељи Врњачке Бање. Врло брзо изградњом хелиодрома на објекту компаније Цептер чије је приземље и уређено по нашем захтеву, дочекиваћемо све поменуте и друге познате спортисте и јавне личности што ће нашем месту побољшати квалитет и стандард., истакао је Ђуровић.

Овај капитални туристички пројекат који је највећи на овим просторима, један је од туристичких садржаја и атракција који ће сигурно допринети побољшању и повећању квалитета туристичке понуде Врњачке Бање.

– Панорамски точак оваквог типа и оваквих димензија не постоји у нашој земљи и на Балкану. Жеља локалне самоуправе је да Врњачка Бања стане раме уз раме са европским туристичким центрима и због тога ће овакав вид атракције привући велики број иностраних туриста који су навикли да на располагању имају више различитих садржаја током одмора. Циљ нам је да Врњачку Бању представимо као туристички центар који има све компаративне предности и погодности и да може да пружи угођај како домаћим, тако и иностраним туристима. У корак са овом инвестицијом, ради се на планирању и започињању других пројеката и садржаја, тако да ћемо већ у јуну месецу отворити потпуно завршени Аква парк. Креће се са радовима на тунелу дугачком 159 метара који ће бити мултимедијални простор са ефектима и историјатом из Другог светског рата с обзиром да је он коришћен као штаб немачке војске, чиме ћемо успети да приближимо нашим гостима и нашим грађанима тај историјат кроз реорганизацију простора. А оно што се дуго најављује, то је изградња гондоле у дужини од 7.1 километар која ће повезивати централни део парковских површина Врњачке Бање са највишим врхом Гоча, коју ћемо градити у сарадњи са породицом Ђоковић и тиме Врњачку Бању потписати као туристичко место које ће уз ауто пут Моравски коридор који ће пролазити кроз нашу општину бити тако позиционирано да свако ко прође њиме моћи ће да види један туристички драгуљ Србије, рекао је Бобан Ђуровић.

Нова туристичка атракција имаће и свој хуманитарни карактер. Приход од продатих карата ићи ће у хуманитарне сврхе Удружењу родитеља деце ометене у развоју Општине Врњачка Бања. Једно велико „Браво“ за инвеститоре и локалну самоуправу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ