ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА МИЛЕНА ПОПОВИЋ У ПОСЕТИ ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Аутор:Весна Ђорђевић

Потенцијали и медијско представљање Врњачке Бање, даља улагања у развој туризма у врњачкој општини, али и у целој Србији, били су окосница разговора државне секретарке у Министарству туризма и омладине, Милене Поповић, са руководством Општине Врњачка Бања на челу са председником, Бобаном Ђуровићем и директором Туристичке организације, Иваном Трифуновићем.

Посета је реализована у оквиру редовних активности државне секретарке и обиласка градова и општина ради сагледавања њихових туристичких потенцијала, а састанак организован у Кабинету председника 8. априла. Иако је ово прва званична посета, Милена Поповић је нагласила да је редовни гост Врњачке Бање и да увек радо долази, а да ће се трудити да убудуће и страни и домаћи туристи буду боље информисани о понуди Врњачке Бање и Србије.

– Доласком на позицију на којој сам, препознала сам као своју мисију да обиђем и неке друге крајеве и да се мало фокус, који је превише на Београду и неким већим градовима, преусмери и ка мањим местима, јер су наши туристички потенцијали огромни, рекла је Милена Поповић и навела да је њен циљ да обиђе све туристичке организације и да заједно са њима направи план како да се Србија прикаже туристима  у најбољем светлу.

Што се Врњачке Бање конкретно тиче, кључ успеха је, по њеним речима, у ономе што ради председник Општине јер то даје праве резултате.

– Он апсолутно улаже себе, своје време и све своје ресурсе да и даље унапређује понуду и позицију краљице туристичке понуде Србије. Надам се да ће то место и да задржи и да ће привући још више страних туриста, а ми ћемо да помогнемо кроз промоцију, не само министарство које представљам, већ и Туристичка организација Србије и држава, да људи који долазе са стране препознају место које треба да обиђу, наводи државна секретарка.

Да је састанак био изузетно конструктиван сматра и председник Општине Бобан Ђуровић и истиче да је посебно задовољан због заједничких ставова и закључака донетих једногласно – да Министарство треба да улаже у неколико капиталних пројеката у Србији који би створили нову туристичку дестинацију у оквиру већ постојећих дестинација што би дало могућност за даља улагања, односно подстицај приватне иницијативе у домену хотелске индустрије рекреативних и туристичких садржаја.

– То је веома добра полазна основа с обзиром да су средства која опредељује Министарство увек само део укупног износа неког пројекта који се, углавном, ради по више година што је изузетно дуг период за земљу у транзицији. Свака инвестиција мора бити брзо одрађена да бисмо могли да се уврстимо у категорију европских туристичких дестинација, сматра Ђуровић.

Посебно је наглашено да Србија има изузетне природне потенцијале, туристичке потенцијале, те да управо ту треба ставити акценат када се промовише српски туризам.

– Верујем да ће државна секретарка све оно што је константовала и разговору, не само са нама већ и са руководством других локалних самоуправа и директорима свих туристичких организација у Србији на један добар начин презентовати министру, а онда и председнику Републике Србије и да ће све то допринети даљем успешном развоју туризма у Србији. Ми смо спремни да дамо допринос који ће бити у заједничком интересу, закључује Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ