ВАСКРШЊА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА У ВРЊАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Аутор:Даниел Цоковић

Васкрс је један од наших омиљених празника који сваке године са нестрпљењем очекујемо и коме се веома радујемо, а поготово деца. Стога је, Народна библиотека „Др Душан Радић“ у Врњачкој Бањи, 8. априла организовала Васкршњу креативну радионицу која је прилагођена деци узраста од 6 до 12 година.

Деци и присутнима обратила се Мирјана Ђурашевић, самостални књижничар, пожелевши им добродошлицу, уз жељу и наду да ће успети да им током ове радионице дочара најважније и најлепше обичаје нашег народа везане за Вакрс, који овај празник и чине најрадоснијим.

– После дужег времена смо поново кренули са одвијањем креативних радионица, тачније три године како нас је корона вирус спречио са њиховом реализацијом. Ове године искористили смо прилику да баш поводом ускршњег праника поново покренемо радионицу и веома смо задовољни одзивом деце. Имајући у виду да су данас овде и деца која су дошла на одмор у Врњачку Бању са својим породицама, значи да библиотека има традицију када су овакве и сличне радионице у питању, истакла је Мирјана Ђурашевић.

Била је ово прилика да деца покажу своју креативност и машту, да науче различите технике декорације васкршњих јаја, и да науче о обичајима који прате овај велики празник. Правили су ускршње венчиће, тзв. 3D венчиће, и украшавали их у складу са задатом темом. Свако дете је свој рад понело кућама као успомену, и пригодан поклон за ускршње празнике.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ