ЖФК „КРАЉИЦА МАРИЈА“ ОТВОРИО НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ КЛУБА

Аутор:Даниел Цоковић

Женски фудбалски клуб „Краљица Марија“ добио је нове просторије на коришћење у Занатско-пословном центру у Новом Селу, чије је свечано отварање и освештавање уприличено 9. априла.

Женско фудбалско удружење „Краљица Марија“ основано је 1. августа 2019. у Новом Селу. Идеју о формирању ЖФУ „Краљица Марија“ са великом задовољством је подржала Краљевска породица Карађорђевић, а Њено Краљевско Височанство Принцеза Даница се прихватила покровитељства и постала Висока заштитиница овог клуба.

Добродошлицу гостима упутио је председник клуба, Марио Мајсторовић, који је истакао да му је велика част и задовољство што може да поздрави Њихова Краљевска Височанства, Принца Наследника Филипа и Принцезу Даницу Карађорђевић, као и Принца Стефана.

– Хвала вам што подржавате наш клуб од почетка и што сте уз нас, то сигурно значи да смо испунили ваша очекивања. Овај простор је пре свега намењен девојчицама, и биће коришћен искључиво у сврхе клуба. Направили смо једну топлу атмосферу где ће девојчице моћи угодно да се осећају и да уживају, рекао је Марио Мајсторовић.

Намера је да се деца кроз спорт, такмичења, турнире и разноврсне манифестације окупљају под овим кровом, где ће, кроз дружење развијати спортски и витешки дух, упознавати вредности нашег народа и развијати поштовање према прошлости и традицији, учити из ње како би изградили чврст идентитет као темељ на коме ће градити сигурнију и бољу будућност

Нове просторије клуба свечано је отворила покровитељка клуба ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић, у присуству супруга ЊКВ Принца Наследника Филипа и сина ЊКВ Принца Стефана, уз интонирање химне Републике Србије.

– Јако сам задовољна прелепим просторијама које је клуб добио. Девојчице ће имати простор где ће се окупљати пре утакмице, а и након утакмице имаће где да се одморе. Имаће простор у коме ће моћи да се друже, јер пре свега спорт и тимски рад захтевају дружење, припремање и ван терена, а на терену су девојке свакако сјајне. Вредности које клуб заступа су да сви буду једна заједница која се поштује. Остварењем овог пројекта добили смо простор где ће свако моћи дати свој допринос када су хуманитарне акције у питању, за различите пројекте, као што је данас донаторска утакмица за изградњу цркве. Поред фудбала којим се баве, девојчице ће увек имати на уму да се боре и за виши циљ, а то је свакако различити вид хуманитарне активности, истакла је покровитељка клуба ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић.

Њихово Краљевско Височанство, породица Карађорђевић је јако чест гост Врњачке Бање, за коју кажу да је посебно место у коју долазе људи из различитих крајева Србије.

– Врњачка Бања је засигурно централно место нашег туризма, и увек нам је драго да смо овде и да виђамо људе из свих крајева Србије који долазе било да се опусте и прошетају, или пак долазе на лечење. Тако да Врњачка Бања има све оно што је потребно да буде „Краљица“ Бања, додала је ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић.

Њихово Краљевско Височанство ради и на организацији и оснивању фондације која ће се бавити пре свега очувањем српског културно-историјског наслеђа, идентитета, али и уз иновације и нове технологије.

– Жеља је да сачувамо оно што је наше, да сачувамо нашу традицију, да чувамо све оне лепе ствари које су некада чиниле срећне људе и наш народ, и да првествено то очувамо кроз младе генерације,  као што су ове девојчице које су наша будућност, истакла је ЊКВ Принцеза Даница Карађорђевић.

Након свечаног отварања и освештавања просторија, одиграна је утакмица првог кола пролећног дела Друге лиге за жене Запад, током које је ЖФК „Краљица Марија“ организовала донаторску акцију где је сав приход од продатих карата намењен у добротворне сврхе за довршетак изградње Храма Светог Симона монаха – Краља Стефана Првовенчаног у Новом Селу. Ово није први пут да клуб организује овакве донаторске утакмице, у њему се веома срећни и поносни што на неки начин могу помоћи изградњи Храма, и због тога нису одредили цену улазнице, већ је свако могао приложити онолико колико је у могућности.

– Данашњи дан је повод да се дружимо, да се веселимо и да данашњу утакмицу посветимо нашем Храму који у овом месту зидамо. Време ће показати да смо праву, зато што је овај Храм посвећен нашем претку који је запостављен и заборављен иако је славан. Стефан Првовенчани се пред крај свог живота замонашио, као и сви његови преци, имајући узор у брату и оцу, и добио име Симон монах. Зидао је Манастире Жичу и Студеницу, а њему до данас нико од Срба није подигао цркву, пренео је парох Жарко Дончић, упутивши апел свим доброчинитељима који су у могућности да помогну завршетку радова на Храму.

Удружење упућује отворени позив свим заинтересованим девојчицама, родитељима, пријатељима и људима добре воље да се укључе у рад.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ