ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Седница Већа одржана је 21. априла у Кабинету председника Општине. Скупштини општине Општинско веће предлаже да размотри и донесе одлуку о измени Одлуке о изради Плана детаљне регулације „Гондола“. Измене се односе на техничке исправке текста. Усвојено је неколико решења о отуђењу земљишта и делова катастарских парцела ради исправке граница парцеле путем непосредне погодбе.

Скупштини већници предлажу да донесе одлуку о измени Одлуке о изради Плана генералне регулације Врњачке Бање 2023-2030. Разматрана је ревизија самоиницијативног предлога пројекта ЈПП са елементима концесије за пројектовање, финансирање, изградњу и управљање подземном гаражом у Општини В. Бања. Годишњи извештај о реализацији програма за рад Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Општине В. Бања за 2022. годину поднео је Драган Говедарица, председник Савета. Говедарица је упознао чланове Већа и са извештајем о основним показатељима стања безбедности саобраћаја на територији врњачке Општине за 2022. годину. Догодиле су се 82 саобраћајне незгоде. Једно лице је погинуло, а 58 повређено. Од тога 11 са тешким телесним повредама и 46 са лаким телесним повредама. Поређења ради, 2021. године два лица су погинула а нпр. 2012. и 2014. чак по пет лица је страдало. Позитиван тренд је да је у последњих десет година најмањи број повређених – 58, а нпр. 2015. године било је чак 99 повређених. Највећи број незгода, 16, догодило се у јулу месецу.

На седници ОВ разматран је ценовник, цена воде и услуга Предузећа „Врући извори“ д.о.о. Грачац који је усвојен на Скупштини друштва и на који је мишљење дао Одсек за привреду и друштвене делатности. Цене воде за пиће увећане су у распону од 13% – за потрошњу преко 40 кубика месечно, до 27% до 30 кубика месечно.

Тијана Диздар, секретар СО упознала је присутне са извештајем са састанка закупаца монтажних објеката који је одржан 10. априла, поводом трошења и плаћања електричне енергије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ