ХУМАНОСТ НА ВРЊАЧКОМ ФАКУЛТЕТУ

Аутор:Даниел Цоковић

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи у сарадњи са Општинским одбором Црвеног крста и Службом за трансфузију крви из Крагујевца, 19. маја организовао је још једну успешну акцију добровољног давања крви.

Ђорђе Ђукић, секретар ОО Црвеног крста, истакао је да су студенти препознали давалаштво као приоритет, и упутио је захвалност Факултету за ХиТ што су помогли у организацији још једне акције давања крви.

– Захвалан сам свим студентима и другим редовним даваоцима који крв донирају на свим нашим акцијама, што су дошли на Факултет за хотелијерство и туризам да још једном покажу своју хуманост. Спонзор и подршка данашње акције је „Аква парк Рај“ са једнодневном бесплатном улазницом за све даваоце, коју ће они моћи да искористе до краја године. Препознали су наш хумани рад, и хумани гест добровољних даваоца крви, и апелујем на све привреднике да уколико су у могућности поспеше акције које организујемо неким својим учешћем, рекао је Ђукић.

Током ове акције прикупљено је 24 јединице драгоцене течности, иако се за њу пријавило 38 потенцијалних давалаца крви. Из медицинских разлога крв овога пута крв није могло да донира 14 особа, док је први пут крв дало 11 лица.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ