“МАТУРАНТСКИ ПЛЕС 2023”

Аутор:Весна Ђорђевић

Врњачке матуранткиње и матуранти заплесали су свој матурски плес на Тргу културе тачно у подне 19. маја заједно са вршњацима широм Србије и Европе уз Штраусовог „Слепог миша“. Највећи симултани плес у свету подржало је две стотине ученика завршних разреда Гимназије и Угоститељско-туристичке школе, као и Основне школе „Попински борци“ плешући популарни валцер „четворки“.

– Туристичка организација и Општина Врњачка Бања помогли су одржавање манифестације набавком опреме и обуке на чему им се захваљујемо, а велико хвала и свим ученицима и наставницима који су дали свој допринос.

Данас је у Србији плесало око 8.000 матураната у двадесетак градова заједно са матурантима целе Европе. Плесало се, као и увек, истовремено, иста кореографија у различитим државама, а сви смо повезани преко интернета.  Ова лепа манифестације одржава се увек трећег петка у мају, а ми смо ту да им пожелимо сав успех у даљем школовању и да их у животу прате радост и добра енергија који су обележили и ово наше дружење, рекао нам је Небојиша Славковић директор плесног клуба „Ла луна“ који води овај пројекат за Србију и југоисточну Европу од 2007. године.

Главни организатор плеса који доноси лепо дружење и забаву  је Плесни савез Словеније. Манифестација је покренута 2002. године, Србија се прикључила три године касније, а први су били матуранти из Краљева.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ