ПРВОМАЈСКИ РЕЛИ ОЛДТАЈМЕРА

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У организацији клуба „Олдтајмер“ из Врњачке Бање 1. и 2. на врњачкој Променади одржан је рели старих аутомобила, популарних олдтајмера.

Паркирани олдтајмери дуж Променаде изазвали су велику пажњу Врњчана и бројних туриста, нарочито заљубљеника у аутомобиле, као и оних млађих који су желели да се фотографишу поред брижно очуваних четвороточкаша, понајвише „мерцедеса“, „спачека“, „опела“ и „ситроена“ из прве половине и средине прошлог века, неизбежних и бројних „фијата 750“ – популарних „фића“ домаће производње, „заставе 101“, „тристаћа“… Ревија старих аутомобила била је права атракција. Готово сваком пролазнику олдтајмери су скретали пажњу и изазивали дивљење. Била је то и прилика за разговор са поносним власницима који су са задовољством износили детаље о својим „негованим“ љубимцима.

Шездесетих година прошлог века почела је да расте свест о историјском значају старовременских возила и веома важном задатку њиховог очувања. Историјско возило је механички покретно возило за употребу на путевима, које је старо најмање 30 година. Олдтајмери су део нашег техничког и културног наслеђа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ