СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА

Аутор:Даниел Цоковић

Светски дан Црвеног крста обележава се сваке године 8. маја на рођендан Анри Динана, оснивача Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца који је прерастао у највећи међународни хуманитарни покрет. Волонтери и запослени Црвеног крста једни су од оних који увек први иступе и подрже оне којима је потребна помоћ.

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца 8. мај и „Недеља Црвеног крста“ од 8. до 15. маја, у складу са опредељењем Међународне федерације друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Црвени крст Србије обележава под слоганом „Све што чинимо, чинимо од срца“.

Код „Спомен обележја човекољубљу и хуманости британских жена – лекара и болничарки“ недалеко од термалног извора Слатина, полагањем цвећа и пригодним програмом, Црвени крст Врњачка Бања у присуству својих представника, чланова и волонтера обележио је Светски дан те организације.

Из Општинске организације Црвеног крста Врњачка Бања поручују да кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и подсети грађане да могу својим гестом, делом и добром вољом да учине свет хуманијим и бољим местом за живот.

– Веома је добар осећај учинити да се други, такође добро осећају. Водећи рачуна о потребама других људи око нас показујемо да сви можемо сами, не чекајући на неког другог, да променимо свет око нас. Сви воле када им се догоде мале, једноставне, добре ствари. Такве гестове хуманости волонтери и запослени раде од срца. Светски дан Црвеног крста прилика је да учинимо лепо дело, нешто што нас испуњава и нешто због чега ћемо се осећати добро. Доброчинство, солидарност, пажња су различите речи за хуманост и људскост. Учинимо од срца свет хуманијим тако што ћемо бити пажљиви, слушати своје грађане, обратити пажњу на заштиту човекове околине, што ћемо поклонити своје време неком другом или пружити директну помоћ најугроженијима, истакла је Весна Малићанин, председница ОО Црвеног крста Врњачка Бања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ