КОНЦЕРТ У ЗАМКУ КУЛТУРЕ: „ДУО КОНСТАНТИН“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

У концертној сали Замка културе, 2. јуна одржан је концерт „Дуа Константин“. Овај клавирски дуо који постоји од 2015. године чине Катарина Манчић и Никола Станковић. Млади пијанисти су у класи проф. мр Драгане Ђорђевић на Факултету уметности у Нишу. Својим оригиналним и јединственим стилом, дуо врло брзо осваја симпатије домаће публике и многобројна признања на Међународним такмичењима у Нишу и окружењу. На репертоару концерта у Замку нашла су се дела Брамса, Дебисија, Рахмањинова, Пуленка и Хачатуријана.

Катарина Манчић  Нижу музичку школу завршила је у Трстенику, средњу школу започела у Краљеву, а завршила у Нишу. Основне академске студије на Факултету уметности завршила је са просечном оценом 10 у класи проф. Ивана Новаковића, као и мастер академске студије. Освојила је бројне награде, а похађала је и мајсторске курсеве код еминентних професора. Проглашена је за најбољег дипломираног студента мастер академских студија. Ради у МШ „С. Мокрањац“ у Краљеву као наставник клавира где остварује запажене успехе са ученицима.

Никола Станковић, пијаниста и композитор дипломирао је ФУ у Нишу у класи професора Мише Дацића и Андрије Мамутовића. Мастер студије завршио је на Музичком конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту. Поред концертних активности Никола компонује оригиналне композиције као и аранжмане.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ