ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ИСПРАТИЛА НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ У ШКОЛУ

Аутор:Весна Ђорђевић

Најмлађи врњачки матуранти, њих 218 из 17 група, продефиловало је 19. јуна Променадом од водопада на Тргу културе до Музичког павиљона где су се пригодним програмом уз песму и ватромет емоција опростили од својих васпитача и предшколске установе.

– Данашњом манифестацијом обележавамо завршетак још једне школске године, али за нас тај „завршетак“ нема тужну ноту већ значи радост јер испраћамо још једну дивну генерацију у школу. За све нас ово је предиван дан јер наша деца започињу нову етапу у животу.

Драга децо, у вртићу сте научили да све делите, да пазите једни на друге, да помажете слабијима. Сву ту мудрост понесите са собом и нека вас она води кроз живот и никада нећете погрешити.

Драги родитељи, ми смо заједно са вама овој дечици дали крила. Њихова крила су слабашна, још расту, а ја вас молим да ви будете ветар у крилима вашој деци. И немојте утицати на животне изборе ваше деце и њихову будућу професију. Не могу сви да заврше факултете и буду доктори наука, а овој земљи потребни су и бравари, столари, вариоци. Свака професија је важна сама за себе и свима нам треба, а цела тајна је у томе да то што одаберу буде њихов избор. Ви их само научите да буду најбољи у свом послу, поручила је директорка ПУ „Радост“, Драгана Хаџи Ристић у поздравном говору.

Завршетак предшколског периода за малишане обучене у тоге у бојама српске заставе, после дефилеа обележен је пригодним музичким програмом у Централном бањском парку – наступио је најмлађи врњачки хор Креативног центра и предшколске установе, а деца су заједно са својим родитељима, бакама и декама, комшијама и пријатељима певала и плесала уз неизоставне „Кад си срећан“ и „Збогом драги васпитачи“.

– Крај дружења са вртићем и полазак у школу и за децу и за нас васпитаче је посебно емотиван. Певамо и плешемо сви заједно, покреће нас лавина емоција, а све поруке стају у једну – срећно, гануто поручује Драгана Цветљанин из тима за медије ПУ „Радост“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ