ДОДЕЛА ДИПЛОМА МАТУРАНТИМА УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Свечаност у част матураната, 152 ученика 70. и 71. генерације Угоститељско-туристичке школе са доделом диплома и проглашењем најуспешнијих организована је 18. јуна у Хотелу „Фонтана“.

Након традиционалног окупљања и фотографисања испред Термоминералног купатила, матуранте су породица и пријатељи допратили до Хотела „Фонтана“ где су их дочекале разредне старешине Милош Ђошовић, Зорица Лазић, Драгана Младеновић, Наталија Зиброва Ђуракић, Далибор Миодраговић, Тамара Стојковић и Јасна Видаковић, као и наставници и руководство школе који су им заједничким снагама помогли да  постану део велике породице од десет хиљада ученика који су понели диплому школе која слови за најбољу у региону из ове области.

– Драги матуранти, хвала вам што сте својим успехом, понашањем и радом пронели добар глас ове школе како на местима где сте обављали праксу, тако и на такмичењима под заставом наше школе.  „Ко верује да је срећан, заиста је срећан!“ рекао је Јован Дучић, а ја вам желим да ове речи буду путоказ кроз вашу будућност. У име среће и успеха желим вам све најбоље, рекла је на почетку церемоније директорка, Јелена Чеперковић, поздрављајући матуранте, да би потом захвалила члановима комисија из Хотела „Бреза“ и „Цептер“ и Туристичке агенције „СПА тревел“, Хотелу „Тонанти“ и Аква парку „Рај“ који су обезбедили награде за ученике, као и Фондацији „Милан Вуковић“.

Посебну захвалност директорка Чеперковић упутила је председнику Општине који је, како је рекла, са својим доласком испоштовао ученике, запослене и саму школу, а који предано и чува школу од напада са мотивом да се не упише уобичајени број одељења, односно да школе у окружењу добију профиле које уписује УТШ Врњачка Бања.

– Овде је вечерас једно велико благо – младост, знање, ентузијазам који могу да дају велики допринос нашем угоститељству и туризму. Ми смо се борили да школу очувамо на највишем нивоу како би она била и остала једна од најпризнатијих школа у Србији и региону у овој области, а ви, ђаци, наставни кадар и менаџмент школе потрудили сте се да освојите награде и признања које су неопходне да бисте остали у самом врху образовања у домену угоститељства и туризма и ја сам вам на томе неизмерно захвалан, рекао је Бобан Ђуровић упућујући честитке матурантима са жељом да имају светлу и успешну будућност и да што више њих пронађе себе у Врњачкој Бањи која јесте и биће најлепше место за живот у Србији.

Завршетак школовања, или бар једне етапе образовања, уобичајено је и тренутак за проглашење најбољих. Пре свих, уручене су награде ученицима који су учествовали и освојили одличја и пехаре на такмичењима школске 2022/23. Хотел „Тонанти“ обезбедио је награде за десет најбољих конобара и угоститељских техничара, а Аква парк „Рај“ за ученика генерације. За ученика генерације образовног профила конобар проглашена је Јелена Мутавџић, најбоља у овој генерацији  посластичара је Катарина Плашић, док је најуспешнији кувар Лука Бањац,  који је и ученик генерације свих образовних профила трећег степена. Најбоља у генерацији угоститељских техничара је Ивана Лукић, за образовни профил кулинарски техничар најбољи је Марко Стјепанић, а ученик генерације образовног профила  туристичко-хотелијерски техничар је Јована Сталевић која је и носилац Вукове дипломе и званично ученик генерације свих образовних профила.

– Један наш професор је рекао да не постоји ништа лепше од тога када гледате како од деце постају прави људи. До сада смо сви имали исте задатке, а  то је да научимо да будемо добри људи. На том путу дешавало се много тога, погодила нас је и корона и губитак драгог професора Тоде. У годинама смо када више нисмо деца, али нисмо ни потпуно одрасли, али знам да велику захвалност дугујемо професорима који су од своје наставе одвајали време да нас уче животним стварима, јер и највише оцене и дипломе не значе много, ако нисмо и добри људи, рекла је Јелена Сталевић пре почетка забавног програма.

Блиставе тоалете и њих достојни  осмеси и енергија, сјајно расположење и забава дали су печат и овој матурској вечери.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ