СВЕЧАНИ РЕЦИТАЛ ПЛЕСНОГ СТУДИЈА „FELICITA“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Плесни студио „Фелићита“ из Крушевца, завршним рециталом, обележио је јубилеј од десет година постојања и рада у Врњачкој Бањи, 15. јуна, у Замку културе.

– Ове године наши ученици представиће себе, своја нова знања и достигнућа не само кроз класичан балет, већ ћемо бити у прилици да уживамо у њиховој виртуозности, таленту и љубави прека класичној музици. Нека овај свечани рецитал буде јединствен празник за ваша чула, јединствен попут јубилеја који вечерас заједно обележавамо. У срцима и мислима чувамо само оно најбоље и неизмерно смо захвални свим родитељима који су управо нама указали ту част и поверење да наше знање и вештине пренесемо њиховој деци, поздравила је присутне Катарина Петровић, директорка Плесног студија „Фелићита“.

У препуној сали Замка умеће на клавиру представиле су: Ива Петрашиновић, Лола Стаменић и Ђурђа Дмитровић, као и Нада Глишић свирајући виолину.

Велики аплауз побрале су најмлађе, најслађе балеринице мешовите групе од којих је највећи број први пут било на сцени. У наставку програма соло наступе имале су: Лола Стаменић, Ђурђа Дмитровић, Луна Лазаревић, Ива Костов, Ива Петрашиновић и Нада Глишић. Пет грација групно је извело кореографију „Сентиментални валцер“ у завршници рецитала.

Ану Тагирову љубав према путовањима давне 1992. довела је и до тадашње Југославије, где је упознајући лепоте земље упознала и свог садашњег супруга. Тако је, из родне Русије, у Крушевац и Врњачку Бању она донела и љубав према према балету. Ана Тагирова Петровић већ 10 година у Врњачкој Бањи, у улози педагога, предано, вредно ради на образовању будућих балерина.

Балет као спорт – уметност, захтева велику пажњу, посвећеност свакој вежби и доста одрицања. Успех се може постићи једино уколико је рад у континуитету. Када су деца у питању, уз игру, ведрину и осмех, балетске вежбице се прилагођавају дечијим тренутним способностима извођења и постепено модификују, подстичући децу да уче и усвајају вештине принципом од лакшег ка тежем и од једноставнијег ка сложенијем.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ