МИНИСТАР ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ ПОСЕТИО ВРЊАЧКУ БАЊУ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Министар туризма и омладине, Хусеин Мемић посетиo је Врњачку Бању  12. августа. Заједно са замеником председника Општине Врњачка Бања, Иваном Џатићем, у Омладинском клубу разговарао је са представницима Канцеларије за младе, младим волонтерима, активистима и полазницима обука и ближе се упознао са плановима и  активностима које су реализоване на локалном нивоу, а имају за циљ унапређење живота младих.

Речи добродошлице упутила је координаторка Канцеларије за младе, Сања Чеперковић.

– Канцеларија за младе и Сања заиста раде један добар посао. Одлично сарађујемо, са циљем остваривања резултата у интересу младих. Битно је да млади остану у Врњачкој Бањи, да не иду трбухом за крухом. Зато је важно да имају егзистенцију и да у Бањи заснују своје породице. Врњачка Бања је кренула једним новим путем и отворила нову страницу у оквиру свог развоја. Канцеларија за младе ради од 2008. године. Ми их подржавамо кроз институционалне оквире, рекао је Џатић.

– Успели смо за кратко време да направимо добар резултат. Усвојили смо Националну стратегију за младе 2023-2030. године, као и Акциони план. Завршени су конкурси за пројекте. Обишли смо тридесетак општина и градова до сада. Разговарали смо са младим људима о њиховим потребама. Проблеми младих су различити. Нама је циљ да дођемо до сваког младог човека. Кроз дијалог са младим људима, уверен сам да много тога можемо да решимо. Овде смо да чујемо шта су потребе младих људи и да уједно и вас упознамо са радом нашег Министарства. Ускоро ћемо објавити билтен – држава даје кроз фондове, кроз различита министарства огроман новац за изградњу омладинских центара. Уколико Врњачка Бања има потребе за отварањем неког Омладинског центра који ће да буде изнад Канцеларије за младе, са већим простором, можете да се обратите нама за припрему Омладинског центра. Долазим из Новог Пазара где ћемо правити Омладински центар са преко 3.000 метара квадратних. Саветујем вам да размишљате о отварању омладинског центра. Врњачка Бања то заслужује као туристички град, један од најважнијих у Србији. Један од највећих проблема је недовољна информисаност младих људи за конкурсе које даје држава. Ми ћемо да објединимо понуде и да их изложимо у билтену тако да ви можете да аплицирате.

Наш принцип је да разговарамо са вама, да видимо који су проблеми, а потом да идемо код доносиоца одлука, код локалних партнера. Кроз истраживање које спроводимо, показаћемо које су то локалне самоуправе које добро раде. Волео бих да чујем од вас шта је то што ви као млади људи мислите да је потребно да променимо, као носиоци одлука, да би ваш положај био бољи, рекао је министар Мемић у обраћању младима врњачке Општине.

Министар Мемић је посетио Аква парк „Рај“, где је разговарао са младима који су, након обуке реализоване у Омладинском клубу, запослени у Аква парку.

У пратњи министра била је помоћница министра, Ивана Антонијевић, председник Националне асоцијације Канцеларија за младе, Буцо Паучинац и Фатима Дуровић, ПР министра.

Канцеларија за младе Врњачка Бања недавно је потписала Уговор са Министарством туризма и омладине о реализацији пројекта „Учини нешто за себе, бави се оним што волиш“ који обухвата организовање бесплатних обука за младе са територије Општине Врњачка Бања. Укупна вредност наведеног пројекта износи 3,2 милиона динара. Учешће Општине је милион динара, а Министарства 2,2 милиона.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ