ТРЕЋИ ДАН ЗУМ ФЕСТА

Аутор:Врњачке новине

У оквиру Трећег Међународног фестивала класичне камерне музике, ЗУМ, 21. августа одржан је округли сто на тему „Сарадња између класичне музике и других облика уметности“. Место одржавања састанка била је Народна библиотека „Др Душан Радић“ у Врњачкој Бањи. Модератор дешавања био је директор врњачке библиотеке Дејан Лучић, док су стручни сарадници били Магдалена Петровић, Душан Сарић, Валентина Крстић и Дарко Перчевић.

Кроз разговор учесника, установљено је да је неопходно успоставити критеријуме по којима ће уметници из области класичне музике давати своје предлоге о темама које ће се водити на округлом столу како следеће године, тако и сваке наредне током одржавања Међународног фестивала класичне камерне музике.

Матине концерт у Музичком павиљону окупио је талентоване ученике музичких школа „Стеван Мокрањац“ и „Корнелије Станковић“ из Врњачке Бање, Краљева и Трстеника. Наступили су Ђурђа Дмитровић,клавир, Јован Дробњак,кларинет, Петар Пауновић, виолина, Анита Трнавац, флаута, Кристиан Делић, саксофон, Гала Стојановић, виолина, Лука Радојичић, кларинет, Алекса Миленковић, клавир, Дамјан Дмитровић, флаута, и Демиан Делић, саксофон, у пратњи пијанисте Уки Оваскаинена, госта Фестивала из Финске.

Завршница трећег дана ЗУМ Фестивала, у вечерњим сатима одвијала се у дворани Замка културе. Приређен је још један концерт за памћење. Репертоар је обухватио дела великана класичне музике: Трио за кларинет, виолину и клавир, Арама Хачатуријана, Трио за клавир, кларинет и виолончело у Бе дуру, Лудвига ван Бетовена и Велики концертни дуо за кларинет и клавир у Ес дуру, Карла Марије фон Вебера. Извођачи: Дарко Перчевић, кларинет, Кристоф Јан (Немачка), виолончело, Мирослав Павловић, виолина и Уки Оваскаинен (Финска), клавир, потрудили су се да врхунском интерпретацијом приуште многобројној публици изузетан доживљај. За узврат, публика није штедела аплауз.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ