ЛЕТЊА ШКОЛА У ОБЛАСТИ ЦИРКУЛАРНЕ ЕКОНОМИЈЕ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Факултет инжењерских наука у Крагујевцу организује међународну Летњу школу у области циркуларне економије, у оквиру пројекта CRESCENTO – Circular Economy Skills Enhancement Network. Од 1. до 2. септембра у Хотелу „Врњачке терме“ организована су предавања и радионице.
Летња школа је намењена припадницима различитих групација – студентима, истраживачима, запосленима у јавном сектору и привреди, послодавцима и предузетницима, којима би овај вид едукације омогућио стицање знања потребних за укључивање у процес преласка са линеарне на циркуларну економију и аплицирање за пројектно финансирање активности у тој области. Током почетне дводневне едукације бити одржана предавања међународних и домаћих експерата, посвећена преласку са линеарне на циркуларну економију у контексту различитих области индустријске производње, енергетског сектора и заштите животне средине, као и радионице у форми припреме идејних решења за реализацију пројеката у датој области.

Пројекат CRESCENTO се реализује у оквиру програма INTERREG ADRION, финансираног од стране Европског фонда за развој (European Regional Development Fund) и фонда IPA II. Главни исход пројекта ће бити дизајнирање заједничког мастер студијског програма, који ће бити уведен на најмање два универзитета из CRESCENTO конзорцијума.

Имајући у виду да је у питању актуелна тематика од стратешког националног значаја предавања су одржали и представници државних институција: Александра Вучинић, Министарство заштите животне средине, Сектор за међународну сарадњу, пројекте и климатске промене – Група за циркуларну и зелену економију; Небојша Реџић, начелник Одељења за Национални регистар извора загађивања, индикаторе и информациони систем у оквиру републичке Агенције за заштиту животне средине и Синиша Митровић, руководилац Центра за циркуларну економију Привредне коморе Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ