МУЗИЧКО-ПОЕТСКО ВЕЧЕ У ЗАМКУ КУЛТУРЕ „ART DELL EST“

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Састав „Art dell est“ који чине др Бошко Миловановић и доц. др Петар Илић одушевио је својим наступом публику у Замку културе, 8. септембра. Специјално музичко-поетско вече било је прожето дивном емоцијом. Бошко је на себи својствен начин казивао стихове Матије Бећковића, Велимира Рајића, Десанке Максимовић, Милана Ракића, Светислава Мандића, Велимира Рајића и Бране Петровића уз Илићеву маестралну клавирску пратњу. Неодољив спој стихова и Шостаковичевог и Шопеновог валцера, Шопеновог Ноктурна, Бетовенове Месечеве сонате, али и Реј Чарлсове песме „Hit the road Jack“. На репертоару нашле су се песме Драгана Стојнића, Арсена Дедића, Бобе Стефановића, Леа Мартина. Топлина гласа, искрен осмех, неодољив шарм, музика са клавира у амбијенту столетног здања Замка изазвали су посебно расположење код публике и пробудили осећаје нежности, љубави, радости.

Уметници су имали бројне наступе у Србији и иностранству. На тему светских класика казују стихове српских аутора и уз личне аранжмане изводе српски евергрин и традиционалне песме Србије, Косова и Метохије, Босне и Херцеговине. Учествовали су на хуманитарним концертима за Косово и Метохију.

Др Бошко Миловановић запослен је на Учитељском факултету из Призрена са привременим седиштем у Лепосавићу као ванредни професор на предмету Методика наставе српског језика и књижевности. Родом је из Краљева, а животним опредељењем Косовац. Др Петар Илић запослен је на Универзитету у Косовској Митровици у звању доцента за ужу научну област Методика музичке наставе. Докторирао је из области Методике наставa клавира и музичке педагогије и теорије. У својој богатој музичкој каријери уметничку делатност остваривао је као солиста, клавирски сарадник и као члан камерних састава. Бави се неговањем музичког наслеђа на овом простору.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ