ПОЧЕТАК САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ ВИШЕГРАД И ВРЊАЧКА БАЊА

Аутор:Александар Дончић

Делегација Општине Врњачка Бања, у саставу Саша Грковић, помоћник председника Општине, Владан Чеперковић, члан општинског већа, Душан Радовић, директор Спортског центра Врњачка Бања и Момчило Крстић, директор ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“ посетили су Општину Вишеград (Република Српска), 2. септембра, где су се срели са начелником Младеном Ђуревићем, где су разговарали о даљој сарадњи између две општине, као и о унапређењу туризма.

На састанку који је  одржан у Вишеграду, закључено је да се ове општине узајамно требају повезати, како би успоставиле сарадњу на различитим пољима, као што су култура, спорт и туризам, као и привреда.

Ђуревић је рекао новинарима да је сарадња до сада била у спортској области, али да се разговарало о туризму и привреди.

„Договор је да организујемо узвратну посету Врњачкој Бањи. Одредићемо делегацију, представнике из свих сфера друштвеног живота и да направимо конкретан резултат саме посете“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да је Врњачка Бања регионални центар туризма.

Помоћник председника општине Врњачка Бања, Саша Грковић је истакао да се разговарало о привредним и другим потенцијалима које имају ове општине.

„Наш циљ је да проширимо пријатељства, и већ смо позвали представнике општине Вишеград у узвратну посету где ћемо конкретизовати нашу сарадњу“, истакао је Грковић.

Делегацију Општине Вишеград, поред начелника Ђуревића, чинили су директор предузећа „Хе на Дрини“ Недељко Перишић и председник Рукометног клуба „Вишеград“ Чедомир Гузина.

Делегације су присуствовале пријатељској утакмици Рукометног клуба „Вишеград“ из Вишеграда и „Гоч – Меркур“ из Врњачке Бање, која је одиграна у Спортској дворани Вишеград, а која је завршена резултатом 25:33 у корист Клуба из Врњачке Бање. Дан пре тога, рукометаши „Гоч – Меркура“ победили су у пријатељској утакмици тим „Горажде“, резултатом 41:31.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ