ЗНАЧАЈНА УЛАГАЊА У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ШТУЛЦУ

Аутор:Врњачке новине

У пратњи директора Општинске стамбене агенције, Бранислава Бежановића и одборника Срђана Удовичића председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић 1. септембра је обишао завршне радове на изградњи моста који повезује насељена места Штулац и Руђинци, а који је порушен услед јунских поплава. Наведени мост повезује и пут према штуљачком гробљу, а, преко Руђинаца, представља и најкраћи путни правац до Врњачке Бање. Пре поплава мост је био у лошем стању, а пропусти мали да поднесу велику количину воде која је пала у јуну месецу.

Не чекајући да стигне планирана подршка Владе Републике Србије, због битности овог пута, Општина Врњачка Бања издвојила је наведене радове као приоритетне. У наредних неколико дана очекује се постављање ограде и пресвлачење асфалтом, на који начин ће се у потпуности успоставити комуникација. Такође је и речно корито очишћено, што ће омогућити да битно не утиче следећи талас већих падавина.

„На овом пројекту рађена је и подна плоча која ће дати неопходно чврстину овом мосту и ја верујем да ће овај мост бити дуго коришћен“, истиче Бобан Ђуровић. По његовим речима, после пописа свих штета на инфраструктури, путевима, пропустима, мостовима које су настале услед елементарне непогоде која је задесила врњачку општину, ребалансом је издвојено око 70 милиона динара из буџета локалне самоуправе како би се интервентно реаговало на многим локацијама. Овај износ не укључује санацију штете на приватним поседима.

Ђуровић наводи да још много посла предстоји с обзиром на размере штете. Већ следеће недеље извођачи радова који су радили на уређењу путни инфраструктуре, канала и пропуста још једном ће обићи све локације у Штулцу на којима је евидентирана штета и вратити све у првобитно стање. Уз подршку Владе Републике Србије радиће се подубљивање нових пропуста испод пружних прелаза у Штулцу. Ускоро почиње и асфалтирање пута који пролази кроз насељено место Штулац, у дужини од 1,8 километара, као и неколико путних праваца који су обухваћени Планом Општинске стамбене агенције. „Верујем да ћемо овим инвестицијама значајно подићи квалитет живота у Штулцу и оправдати очекивања грађана које живе у овом насељеном месту“, рекао је Ђуровић.

Данијела Јелићанин

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ