РОКЕНРОЛ У ДОМАЋЕМ ФИЛМУ

Аутор:Александар Дончић

У салону Библиотеке „Др Душан Радић“, 29. септембра одржана је трибина под називом „Рокенрол у домаћем филму“. Овом приликом Дејан Дабић говорио је о рокенролу у домаћем филму, анализирао неке од карактеристичних примера утицаја рокенрола на некадашњи југословенски и садашњи српски филм.

Дејан Дабић, поред тога што је уметнички директор Мартовског фестивала, филмски критичар, аутор анимираних филмова, селектор Фестивала глумачких остварења у Нишу и уредник филмског програма Нишког културног центра, такође је и пријатељ Врњачке Библиотеке.

– Изабрао сам неке карактеристичне примере о којима ћемо говорити и ти примери не морају увек да буду и најбоља филмска остварења, али су карактеристични за ову тему којом ћемо се бавити, имамо и неке инсерте који су по мојем мишљењу карактеристични. Од четири филма ја сам за три писао негативне критике, али сматрам да у овом тренутку за ову тему они представљају више него карактеристичне примере када је реч о рокенролу у домаћем филму, рекао је Дејан Дабић.

Уз причу и инсерте, публика је имала прилику да се присети неких специфичних филмских остварења која илуструју ову тему, као што су: „Како је пропао рокенрол“, „Дечко који обећава“, „Црна Марија“ или „Црни бомбардер“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ