АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ – ПРИКУПЉЕНО 30 ЈЕДИНИЦА КРВИ

Аутор:Ана Стојковић

Општинска организација Црвеног крста организовала је 29. септембра, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије акцију добровољног давања крви и ово је десета по реду акција коју су организовали од почетка године.

– Организовали смо ову акцију за мештане насељених места Руђинци, Врњци и Штулац. Како бисмо прикупили што више јединица драгоцене течности, акција је одржана у просторијама Црвеног крста. Сваки добровољни давалац крви добија једнодневну улазницу за Спа центар у Хотелу „Фонтана“ који је и спонзор ове акције. Од 1. јуна ове године је и сама држава дала подстицај за добровољне даваоце крви, направивши Националну стратегију по којој сваки давалац има у здравственим центрима првенство заказивања прегледа. Трудимо се да сваком даваоцу током сваке акције направимо неки поклон који је на неки начин подстицај и мотивација али верујемо да је хуманост заправо разлог зашто се неко одлучи да да крв, рекао је  секретар ОО ЦК Врњачка Бања Ђорђе Ђукић.

Од 41 особе која је пожелела да дâ крв, дало је њих тридесеторо од чега једна особа први пут.

У Црвеном крсту се надају да ће ове године пребацити досадашњи лимит и очекују укупно око 500 давалаца али ће тачан број знати на крају године када све буду сумирали.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ