ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ШКОЛА ЗА ЉУБАВНИКЕ“ ЗА КРАЈ СЕЗОНЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Позоришна представа „Школа за љубавнике“ у режији и по тексту Бојана Стојчетовића, доживела је 124 извођење у врњачком Биоскопу прве октобарске вечери. Пред крцатом салом бриљирали су Милан Калинић и Милан Васић, али и Јелена Ракочевић Цекић, Александра Цуцић и Бојан Стојчетовић. Извођење комада обележили су сјајна енергија и одлична комуникација са публиком.

Брачни пар у кризи, служавка, породични адвокат и професор показали су се као сјајна комбинација за целовечерњу причу обојену здравим хумором.

 -Када смо пре осам година припремали представу, било је доста оних “јефтиних“ које су се додворавале публици простијим хумором, псовкама, голотињом и сличним решењима. Ми смо знали да желимо нешто квалитетно што ће дуго да траје,  па смо сходно томе тражили и адекватну глумачку поделу, некога ко ће све то моћи да изесе. Иако су два Милана (Калинић и Васић) били убеђени после читања текста да треба да замене улоге, остао сам доследан, а време је показало да су направили фантастичан посао баш у овој подели и да су баш озбиљни комичари, каже редитељ Бојан Стојчетовић уз напомену да је највећи комплимент који је представа добила заправо понуда да се по њој направи серија, односно да се прича екранизује.

Представа живи већ осам година, у Београду се и даље игра једном месечно и карте су увек унапред распродате, што потврђује правило да је реклама „од уста до уста“ најбоља

-Смех и плач су најбољи за човека, они ће му најпре помоћи да се испразни. Иако многи беже од плача, суза је лековита, а најбоља је када плачете од смеха. Драму често имамо у животу, зато су нам комедије толико потребне и свака земља жуди за њима. Реакције на ову представу су увек много добре, а вечерас је било божанствено. Препуна сала и свршене реакције резултирали су добром енергијом па смо баш сви уживали играјући, каже глумац кога публика воли и кога очекује да види у комедијама, Милан Васић.

Глумац наглашава да је јако задовољан својом каријером и животом и образлаже да није од оних који желе да нон-стоп буду ангажовани, али редовно има посла. Ових дана очекује премијеру филма „Хилијард“ који је окупио врхунску глумачку екипу те се поноси радом на њему, док је последња три месеца провео на Шар Планини снимајући филм у сопственој продукцији, а тема су природне лепоте овог краја. Део себе везао је и за музику са жељом да се сачува традиција и корени. Снимио је са трубачима Дејана Петровића „Ја сам момче са Косова“, а онда и  читав опус косовских песама које су одлично прихваћене код публике.

-Народ воли, а мени прија да то радим. Радим у позоришту, снимам филмове, моје песме су радо слушане, ја сам задовољан човек. Човек треба да ради оно што воли и што га испуњава јер живот није само каријера, већ је поента да уживаш у животу и да сваки слободан тренутак искористиш за себе. наводи Милан Васић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ