ТРИНАЕСТА ГЕНЕРАЦИЈА БРУЦОША, БУДУЋИХ МЕНАЏЕРА У ХИТ-У

Аутор:Даниел Цоковић

Поводом почетка школске 2023/2024 године, у aмфитеатру Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу, 2. октобра је одржана Свечана академија током које је извршен пријем 13. генерације студената основних академских студија.

Свечана академија започела је химном Републике Србије, као и академском химном, у извођењу Анушке Николић и Александра Јаковљевића, професора Музичке школе из Краљева.

    Одавање почасти химни Србије и академској химни

Свечаном пријему бруцоша присуствовали су проректор за наставу Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић, истакнути спортиста, Ратко Николић, глумац Позоришта на Теразијама, Александар Дунић, чланови Савета Факултета за ХиТ, проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за ХиТ, професори, представници Студентског парламента, пријатељи и сарадници Факултета, представници медија и бројни гости.

Присутнима су се обратили декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф.др Драго Цвијановић, проректор за наставу Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић, и наш истакнути глумац Позоришта на Теразијама, Александар Дунић, који је извео одломак „О љубави“ из књиге „Благо цара Радована“ Јована Дучића, као и песму „Santa Maria della Salute“ Лазе Костића.

Декан Факултета за хотелијерство и туризам у свом обраћању, проф. др Драго Цвијановић, истакао је да пресрећан што влада велико интересовање за уписом на Факултет за ХиТ, и да у прилог томе иде чињеница да је остало мало слободних места за која верује да ће ускоро бити попуњена. Такође, декан је додао да су пријемни испити показали да ће 13. генерација студената бити веома квалитетна и да су то баш они студенти који су од старта желели да студирају смерове које нуди Факултет за ХиТ.

    Декан Факултета се обраћа новој генерацији студената

– Уз традиционално гостопримство које Србија има, потребни су јој и образовани стручњаци који ће радити у хотелима, мотелима, ресторанима. Најлепша ствар јесте бити бруцош, јер бруцоши су они који су жељни знања и спознаја нових ствари. Стога, драги бруцоши, добродошли на наш и ваш Факултет за хотелијерство и туризам. Дошли сте на Факултет који ће вам дати фантастично и теоријско и практично знање. Наши професори даће све од себе да будете до детаља информисани у области туризма и хотелијерства, и захваљујући Факултету за ХиТ имаћете могућност да обиђете многе хотеле не само у Србији и региону, већ и у Европи и свету, где ћете пронети славу нашег Факултета. Најважнија ствар у животу је да изаберемо да радимо оно што највише волимо. Ви сте изабрали леп, али веома захтеван посао, из разлога што су услуге нешто што се тешко може стандардизовати, али уз помоћ особља на Факултету ви ћете добити адекватна знања из области услуга, и стећи ћете адекватно образовање. Желим вам срећу, добро здравље и успех, поручио је Драго Цвијановић.

У име локалне самоуправе и у своје лично име, поводом почетка нове академске године  честитку је упутио Родољуб Џамић, члан Савета Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, који из оправданих разлога није био присутан на Свечаној академији.

– Поштовани, захваљујем се на позиву да присуствујем Свечаној академији поводом почетка академске године и уписа нове генерације студената. Као неко ко од самог почетка прати рад и развој Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи и ко се радо одазивао позиву свечаном окупљању у част почетка академског образовања, због спречености да присуствујем Свечаној академији овом приликом желим да упутим искрене честитке новим бруцошима, свим студентима, наставницима, сарадницима и ваннаставном особљу Факултета. Желим вам успешну и срећну академску 2023/2024 годину.

Проректор за наставу Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић, упутио је поздраве бруцошима у име ректора Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненада Филиповића и честитао им на избору.

    Спортиста Ратко Николић уручује индекс једном од бруцоша

– Избором најмлађег и најлепшег Факултета Универзитета у Крагујевцу решили сте питање свог будућег занимања. Најмлађи зато што је основан пре 13 година, а најлепши из више разлога. Први, зато што је млад Факултет, млади су и професори, насмејани, весели, вредни, агилни, пожртвовани, и сигуран сам да ће вам пренети у једној врло лепој и пријатној атмосфери све што знају.  Пружиће вам све оно што је потребно да понесете одавде како бисте имали успешне пословне каријере. Други разлог зашто је ово леп Факултет, јесте јер се налази у најлепшем месту у централној Србији. Многи људи пожеле да дођу овде бар један дан, а ви ћете бити сваки дан овде, и то годинама. Живети на овако лепом месту које је иначе центар туризма у централној Србији, пружа разноразне могућности и перспективе, а једна од њих је што ћете стручне праксе реализовати у хотелима и ресторанима највише категорије. Желим да вам живот буде успешан, да имате успешне каријере након завршетка школовања, поручио је проректор Ранковић.

За студирање на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи од самог оснивања, па до данашњих дана влада велико интересовање. Уз подршку стручног и квалитетног наставног кадра студенти имају шансу да кроз стицања теоријског и практичног знања стекну диплому државног Факултета из ове области и постану успешни менаџери у хотелијерству и туризму.

На крају свечаног дела програма, представници Студентског парламента и прослављени спортиста Ратко Николић уручили су индексе 13. генерацији бруцоша, која броји 150 студената.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ