СТАЈКОВАЦ ОСВОЈИО БРОНЗУ

Аутор:Александар Дончић

У организацији ФИАС-а од 23. до 25. септембра одржан је Светски куп у Новом Саду на коме је Врњчанин Светозар Стајковац забележио велики успех освајањем трећег места и бронзане медаље. Поред репрезентације Србије учествовало је око 30 репрезентација из целог света. Осим представника Бразила, Сједињених Америчких Држава, Русије, Африке, било је и представника из Европе и земаља Балкана. А о величини такмичења говори чињеница да је такмичење трајало три дана.

Такмичење је бодовног карактера, бодује се за Светску ранг листу. Након овог  такмичења наш Светозар Стајковац је 9. на Светској ранг листи и освојио је око 300 бодова чиме се квалификовао на Првенство света које ће се одржати у Јеревану у Јерменији.

– Категорија +98kg је категорија коју годинама уназад радим. Након првенства за сениоре освојио сам прво место и постао првак државе, ово је прво следеће такмичење у самбу у другом делу сезоне где сам одрадио три меча. Првог кола, као носилац, сам био ослобођен, у другом колу победио сам представника Северне Македоније док у полуфиналу захватом полугом на нози сам изгубио од представника Русије који је освојио прво место. У борби за медаљу савладао сам представника Молдавије. Тренутно сам члан клуба „Самбо Војводина“ из Новог Сада, ово је први наступ за њих и ово је такође и такмичење за репрезентацију Србије која је освојила 7 медаља, рекао нам је Светозар Стајковац.

Самбо је руска борила вештина, настала у Совјетском Савезу двадесетих година двадесетог века спајањем традиционалних, народних, борилачких вештина са џудоом и џијуџицом.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ