„ПОМОЗИМО КАДА ЈЕ НАЈКРИТИЧНИЈЕ“, ПОРУКА ЈЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

Аутор:Даниел Цоковић

Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Крагујевца, спровела је дванаесту акцију добровољног давања крви ове године. Током акције која је организована на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи прикупљено је 26 јединица крви. Суграђанима  и студентима  придружио се и председник Скупштине Општине Врњачка Бања, Иван Радовић, дугогодишњи хуманиста и редовни давалац ове драгоцене течности.

    Акцију је подржао и председник СО Врњачка Бања, Иван Радовић

Ђорђе Ђукић, секретар ОО Црвеног крста, захвалио се Факултету за ХиТ, волонтерима Црвеног крста, као и представницима Службе за трансфузију крви из Крагујевца на још једној успешно организованој и спроведеној акцији.

– Имамо изузетно добар одазив студената и грађана Врњачке Бање. То је једна битна ставка, и циљ нам је да успоставимо континуитет давања крви. Улажемо велики напор да привучемо што већи број грађана и добровољних давалаца крви да се одазову током критичних месеци. То су свакако месеци током јесени када се углавном све операције у болницама заказују у новембру и децембру, па свака јединица крви тада може бити преко потребна, рекао је Ђорђе Ђукић.

Ђукић је подсетио да је сва прикупљена крв током акција које се организују на Факултету и у школама намењена искључиво критичној и осетљивој групи пацијената као што су бебе, породиље и мала деца. Додао је и да ће до краја године бити спроведене још две акције, након чега ће се добити комплетан извештај и када ћемо сазнати колико јединица крви су ове године грађани Врњачке Бање даровали за лечење својих суграђана.

    Марко Цилић, десети пут је донирао крв

Марко Цилић, некадашњи студент Факултета за ХиТ, а данас наставник на смеру Гастрономски менаџмент, истакао је да се увек радо одазива хуманом чину давања крви, ово му је јубиларни десети пут да  је показао своју хуманост, а са том праксом наставиће и у будућности.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ