УЧИНИ НЕШТО ЗА СЕБЕ, БАВИ СЕ ОНИМ ШТО ВОЛИШ

Аутор:Весна Ђорђевић

Доделом сертификата полазницима обука завршен је пројекат “Учини нешто за себе, бави се оним што волиш” који је покренула Канцеларија за младе Врњачка Бања, уз финансијску подршку Министарства туризма и омладине и Општине Врњачка Бања. Једну од девет бесплатних обука похађало је 36 младих људи узраста од 17 до 35 година, а сертификати им отварају могућност бављења дефицитарним занимањима за која постоји потреба на тржишту рада.

Канцеларија за младе Општине Врњачка Бања основана је 2012. као сервис локалне самоуправе који одговара на потребе младих из локалне заједнице. Уз подршку Министарства туризма и омладине, канцеларија шесту годину заредом реализује програм намењен младима за стручно оспособљавање и преквалификацију, чији је слоган ове године “Учини нешто за себе, бави се оним што волиш”, а млади су прошли кроз обуке за аутодијагностичара, шминкера, маникир и надоградњу, књиговодствени курс, затим обуку за масера, рецепционера, маркетинг специјалисту, веб дизајн и Microsoft Office. Део обука стручног оспособљавања спровођен је код приватних послодаваца, а део у КЗМ.

Министарство је за реализацију овог пројекта издвојило 2,2, милиона динара, док је Општина Врњачка Бања учествовала са милион динара.

Општина Врњачка Бања је пионир у овом подухвату који данас следе бројне општине и градови у Србији, а додели сертификата у Омладинском клубу 27. новембра присуствовали су председник Општине и његов заменик, Бобан Ђуровић и Иван Џатић.

–  Ово је још један успешан пројекат Канцеларије за младе, а мени је посебно драго да се велики број заинтересованих јавио самоиницијативно са жељом да унапреди своје знање и да је већина већ нашла запослење кроз сопствени бизнис или у приватном сектору, рекао је председник врњачке Општине након уручења сертификата уз напомену да је допринос КЗМ немерљив с обзиром да је за шест година кроз ове обуке прошло чак 200 младих Врњчана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ