“ТРМКА – КАБЛ” ДОБИТНИК „HUAWEI“ НАГРАДЕ

Аутор:Весна Ђорђевић

Предузеће „Трмка – кабл телекомуникације“ из Врњачке Бање добитник је Outstanding corporation awards “HUAWEI” за 2023. Награда је уручена на Конвенцији компаније у Паризу, 15.новембра.

-„Трмка кабл“ сарађује са Компанијом „HUAWEI“ од 2016. у оквиру Пројекта „Оптика до сваке куће“. За ову компанију смо до сада изградили на терену на хиљаде портова, а они су препознали квалитет и значај нашег рада и на Конвенцији у Паризу, која је окупила представнике из целе Европе, доделили награду  за 2023, каже Милош Трмчић, власник Компаније “Трмка-кабл телекомуникације” ДОО уз напомену да је прво признање од највећег светског произвођача телекомуникационе опреме стигло још 2019. на Конвенцији у Букурешту, али да је за разлику од тадашњег које се односило на Југоисточну Европу, најновија награда на нивоу целе Европе.

    Директор Компаније “Трмка – кабл телекомуникације” ДОО Врњачка Бања на радном месту

“Телеком Србија” и “Трмка-кабл” послују заједно већ 25 година, сарађују како на новим пројектима, тако и на одржавању постојеће мреже, ових дана су ангажовани на измештању мреже дуж Моравског коридора. Од 2016. “Трмка – кабл” је партнер кинеске компаније мултинационалног умрежавања и телекомуникационе опреме и услуга “Huawei”, а од тренутка када је Компанија “Телеком Србија” потписала вишегодишњи Уговор са Компанијом “Huawei”, који подразумева набавку опреме, услуга и радова у циљу модернизације фиксне мреже, ALL – IP, “Трмка – кабл” је постао кооперант на пројекту.

– Радимо на територији целе Србије. Наших 50 људи тренутно ради на територији Врњачке Бање, Краљева, Чачка, Ивањице. Сада радимо кластере за“Huawei”. Током свих претходних година урадили смо општине Београд, Трстеник и Краљево и идемо даље спроводећи идеју „оптика до куће“. Традиција везе (то је оно што ми радимо) траје и наставиће да траје и наредних година, објашњава Трмчић.

Велика Јубиларна награда за 30 година пословања уручена је ових дана Компанији од стране Привредне коморе Србије. Награда има већу специфичну тежину уколико се узме у обзир да је “Трмка -кабл” основан 1993. те да је стоички поднела ратове, транзицију, економску кризу и ломове у држави. Компанију је основао отац садашњег власника, Радоје, који је и водио првих петнаест година.

– Свако предузеће има одређене успоне и падове у свом раду, код нас је то једна занимљива крива која је у задњем периоду у успону и ми се надамо да ће се тај тренд и наставити јер то оправдавамо квалитетом рада. Константан успех дугујемо и људима који раде са нама од којих су многи ту од самог почетка, у њих стално и улажемо јер су они ти који носе и воде сав посао. Квалитет рада и људи, то је нека најконцизнија лична карта наше компаније. Што се тиче руковођења Компанијом “Трмка-кабл”, стојим на томе да треба радити онолико колике су нам могућности, али су амбиције увек присутне. Зато смо у мају отворили фирму у Хрватској, а план је да следеће године проширимо посао на тржиште ЕУ јер је наш посао такав да га можемо радити било где у свету. Када је о Србији реч, учествујемо и даље у пројекту”ALL-IP” и радићемо рурал јер је циљ новог пројекта оптика до сваке куће у селу. Тако да посла имамо и, Богу хвала, настављамо да радимо даље, наводи директор и власник.

    Додела награда у Паризу

Током првих 15 година пословања фирма је имала представништво у Београду које је затворено када је завршен посао одржавања града Београда за “Телеком”. Идеја је била у једном тренутку да се “Трмка-кабл” пресели за престоницу због комплетне логистике која је у главном граду, међутим, размишљало се локалпатриотски па је донета одлука о останку у Врњачкој Бањи. Данас послују као друштвено одговорна фирма, помажу школе и вртиће, тамо где су и кадгод су у прилици. Власник напомиње да је природа посла таква да два до три пута недељно путује за Београд, ту је и представништво у Чачку, али, како каже  “уживамо у чињеници да радимо у нашој Бањи”.

– Врњачка Бања је управо идеална за породични живот. Сматрам да је најбољи потез у мом животу то што сам се 2010. вратио у Бању после 12 година у Београду. Супруга је учитељица, ради у школи, две ћерке школарци. Моја два брата су такође у Бањи, свако има свој посао и свако је успешан у својој бранши. Мама Дана има дестилерију и сви смо помало укључени и у тај део. Породица је врло битан елемент како би у овој брзини у XXI веку човек могао да остане приземан, паметан и вољен, уз осмех каже Милош.

И на питања везана за највеће успехе, планове, пословно испуњење Милош Трмчић, власник Компаније “Трмка-кабл телекомуникације” ДОО има језгровит, мудар одговор: – Рекао бих да је најважнији моменат то што људи дођу и оду срећни са посла, јер када су људи задовољни и када имамо ту врсту пословне среће, онда смо и ми успешни и можемо да руководимо људима на најбољи могући начин и да такав ефекат постижемо и у реализацији пројеката. Лично сам поносан на све што је до сада урађено и сматрам да ће нове награде тек доћи јер смо стално присутни на терену и да је оправдано да очекујемо нова признања.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ