НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „БИСЕРИ НАРОДНЕ МУЗИКЕ“

Аутор:Весна Ђорђевић

Традицију новогодишњих концерата са симфоничарима и традиционалним нотама Културни центар Врњачка Бања наставио је и ове године па је 2023. испраћена уз „Бисере народне музике“ и Оркестар Дарка Перчевића „Чувари традиције“.

Оркестар је окупљен око једноставне идеје –музичари који су образовани на темељима класичне музике на посебан начин представљају српску дворску и народну музику. Уз пажљиво биран програм успели су да загреју срца публике наступима у земљи и иностранству доносећи познате нумере у новим, занимљивим аранжманима. Пред врњачку публику извели су и специјалну гошћу, солисткињу Даницу Спасојевић, а извели су неке од најпознатијих песама народне музике у другачијем аранжману, између осталих и Весели се српски роде,  Године су пролазиле, Цигански чочек.

– Велико нам је задовољство да смо део врњачке „Новогодишње бајке“ и да смо још једном добили прилику да изводећи ноте које сви препознају и у којима се сви препознају покренемо празничну магију, рекао нам је Дарко Перчевић након концерта.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ