ПРИЗНАЊА И МЕДАЉЕ ЗА ВРЊАЧКЕ “ПЧЕЛИЦЕ”

Аутор:Весна Ђорђевић

Клуб ритмичке гимнастике „Пчелица“ Врњачка Бања освојио је два злата и једну бронзу на управо одржаном Првенству Србије у ритмичкој гимнастици у организацији Гимнастичког савеза Србије. Првенство је организовано 26. новембра у Свилајнцу,а окупило је 26 клубова са територије целе Србије, односно 487 девојчица – такмичарки узраста од 6 до 15 година.

Клуб ритмичке гимнастике „Пчелица“из Врњачке Бање представио се на такмичењу са четири екипе у три категорије. Млађе пионирке (најмлађа категорија, узраст 7 и 8 година) освојиле су прво место, пионирке (9 и 10 година), такође, прво место, а кадеткиње (11 и 12 година) треће место, односно бронзу.

– Девојчице су се вредно и напорно припремале за такмичење које је и најбитније у једној календарској години. Такмичење је било јако занимљиво и узбудљиво, а њихов труд је уродио плодом и донео много радости, како њима, тако и нама који радимо са овим девојчицама, каже Јована Терзић, мастер професор спорта и физичког васпитања, лиценцирани тренер ритмичке гимнастике и оснивач Клуба.

Иначе, Првенству Србије претходио је Гимнастички куп у Нишу где су “Пчелице” у групним и појединачним вежбама, такође, постигле запажене резултате. У јакој конкуренцији десет клубова и преко сто вежбачица успеле су да дођу до злата у категоријама млађе пионирке и јуниорке, односно пионирке до сребра. Поред групних наступа и одличја, пионирка Милица Лазаревић у вежби без реквизита освојила је пето место, а кадеткиња Валерија Соболева, реквизит чуњеви, друго место.

– Ритмичка гиманстика је спорт који се може назвати сталном потрагом за савршенством покрета. Вежбачице морају константно бити концентрисане, јер такмичарка, музика и реквизит морају бити у складу, како би се постигао циљ, а то је добра коначна оцена. Зато волимо да кажемо девојчицама, иако се на такмичењима надмећу са другим екипама или појединкама, оне се на терену надмећу са самом собом, не би ли се извођење учинило беспрекорним, напомиње Јована поносна на своје девојке и заједнички успех.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ