ЦРВЕНИ КРСТ ПРОСЛАВИО СВОЈУ КРСНУ СЛАВУ

Аутор:Даниел Цоковић

Општинска организација Црвеног крста из Врњачке Бање, 20. јануара обележила је своју крсну славу Св. Јована Крститеља. Обред сечења колача поред овогодишњег домаћина Ђорђа Ђукића, наредног домаћина Горана Ђуровића и председнице ОО Црвеног крста Врњачка Бања, др Весне Малићанин, обавио је свештеник Саша Ковачевић. Резању славског колача присуствовали су чланови и активисти Црвеног крста Врњачка Бања, представници локалне самоуправе, као и донатори и доброчинитељи.

Председница ОО Црвеног крста из Врњачке Бање, др Весна Малићанин, свим суграђанима и запосленима у Црвеном крсту Врњачка Бања честитала је славу Св. Јован Крститељ, истакла је да у овој организацији са задовољством обележавају дан своје крсне славе, када се уједно сумирају постигнути резултати у протеклих годину дана.

– ОО Црвеног крста Врњачка Бања има чиме да се похвали у протеклој години која је иза нас са бројним акцијама и бројним пружањима помоћи својим суграђанима. Оно што ја као лекар увек посебно издвајам и апострофирам то су наше акције добровољног давања крви које се сваког месеца организују у свим Месним заједницама на територији врњачке Општине. Ова драгоцена течност је јако важна и потребна је нашим суграђанима који се лече у болницама широм Србије, било то у Краљеву, Крагујевцу, Нишу или Београду. Ми смо увек ту када затреба, рекла је др Весна Малићанин.

Добродошлицу на славу, свим гостима, упутио је секретар ОО Црвеног крста и овогодишњи домаћин славе, Ђорђе Ђукић, истакавши да му је драго што имају прилику да се уз Божју помоћ и уз Божји благослов окупе. Такође, упутио је речи захвалности Општини Врњачка Бања која је препознала рад ове хумане организације и која их прати и подржава у свим активностима, медијима, волонтерима, спонзорима, сарадницима, радницима Црвеног крста, као и свима онима који подржавају породицу добрих и хуманих људи.

Свештеник Саша Ковачевић је честитао крсну славу Црвеном крсту и свим људима који је обележавају у својим домовима, наглашивши да је Свети Јован Крститељ био веома важна особа за све верујуће људе и хришћане.

– Свети Јован заслужује посебно место у слављењу и у православној цркви. Представља особу и човека који је припремио пут Господњи, припремио стазе Господње, најавио онога који је поделио време на пре њега и после њега, а то је личност Господа и спаситеља нашега, Исуса Христа. Вама као организацији, свима појединачно као и вашим породицама, пре свега желим пуно здравља и личног успеха, да као и до сада успевате у вашем делању, да чините оно што је нашем народу неопходно управо у том сегменту хуманог поступања и понашања, истакао је свештеник Саша Ковачевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ