ПОКЛОН ПРВОРОЂЕНОЈ БЕБИ У 2024. ГОДИНИ

Аутор:Марина Ст. Јанковић

Председник Општине Бобан Ђуровић посетио је 22. јануара Мају и Марка Николенџића из Новог Села који су 2. јануара постали родитељи маленог Јакова, прве бебе на територији Општине Врњачка Бања, рођене у 2024. години. Уз честитке на принови, председник је поносним родитељима уручио 100.000 динара и друге поклоне.

– Дошли смо данас да обиђемо породицу Николенџић и њихову бебу Јакова да као локална самоуправа испунимо дато обећање да прворођеној беби на територији наше Општине доделимо новчану подршку од 100.000 динара и наравно и ону редовну, 27.000 динара за новорођено дете. Уз све то донели смо и неке поклоне који ће да помогну у самом старту у одгајању овог детета. Оно што нам је посебно драго и битно је да овде имамо једну породицу на окупу где синхронизавоано сви учествују, тако да ће Јаков у будућности донети њима много среће и надамо се да им ово неће бити једино дете, судећи по осмесима бебиних родитеља и да ће свакако бити још деце у овом дому.

У буџету локалне самоуправе створени су услови да поред развојног деловања имамо и социјални план и програм који је заиста богат, упоређујући са социјалним плановима на територији нашег округа а и шире. Можемо слободно рећи на територији наше државе да смо у самом врху по износима које дајемо као Општина за подршку. Ми смо од прошле године повећали износ, са тенденцијом и даљег повећавања, са циљем једне блиске и озбиљније подршке нашим грађанима. Наша локална самоуправа брине о својим грађанима. Наравно, покривено је више категорија где наше одлуке дају могућност подршке и субвенције и нама је драго због тога. Пратећи политику Владе Републике Србије где поред овог износа који ми дајемо породице које добију дете у 2024. години добијају и 371.000 динара, једнократно за рођење детета и наравно, све оне друге стимулативне одлуке за друго, треће и четврто дете, са такође озбиљним износима. Оно што је такође похвално и нама обавезујуће је најава председника Републике Александра Вучића да ће од маја месеца бити износ од 500.000 динара за прворођено дете, значи повећање од 130.000 динара, што даје неку обавезу да и ми сходно могућностима такође повећавамо наше износе и да наставимо да подржавамо сву новорођену децу на територији наше Општине, као што подржавамо незапослене породиље, друго и треће дете као и социјалне категорије које по програмима које ми имамо имају неку подршку, сигурност и бригу од стране локалне самоуправе, изјавио је председник Ђуровић.

У периоду јануар – децембар 2023. године рођено је 235 беба у Врњачкој Бањи. У односу на претходну 2022. годину  када су биле 203 живорођене бебе, то је приметан пораст, једно одељење будућих школараца више.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ