ПОДРШКА ОПШТИНЕ БУДУЋИМ ШАМПИОНИМА

Аутор:Весна Ђорђевић

Дресове и тренерке, лопте и средства за котизације за предстојећа такмичења уручио је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, 17. априла младићима који су оформили 3×3 клуб који је већ постигао завидне резултате на такмичењима у баскету и који ће убудуће представљати Врњачку Бању у овом спорту.

Андрија Прибановић, Андрија Митровић, Лука Николић, Илија Радовановић и Давид Зарић чланови су Кошаркашког клуба „Гоч“, али су се талентом истакли и у динамичном формату кошарке . Учешће на турнирима су до сада финансирали самостално и уз помоћ родитеља, а у знак подршке, као награда за посвећеност, уз њих је стала локална самоуправа.

– Ови младићи су пример како упорност, таленат и тимски дух воде ка постизању изванредних резултата, а њихова прича треба да буде инспирација свим младима да, без обзира на препреке, истрају и боре се за оно што воле. Њихов таленат и воља јасан су показатељ да ће, као први представници Врњачке Бање на 3×3 турнирима, надмашити  све и остварити своје снове. У сарадњи са нашим привредницима, бићемо им подршка на том путу. Први корак у овој намери су новчана помоћ и поклони које сам им данас са великим задовољством уручио, рекао је Ђуровић.

Екипа ће убудуће имати бесплатан смештај у Београду током учешћа на турнирима који се често организују на Калемегдану захваљујући Мирославу Драшковићу. Овај гест Елеганта заправо је симбол подршке локалне заједнице и привреде младима који се истичу талентом и радом.

– Ми смо сви другари и сви играмо за КК „Гоч“. Играли смо 3×3 после тренинга, или на тренингу када нас нема довољно, и схватили да нам не иде лоше, па смо се пријавили за први турнир у Крагујевцу. Иако то нико није очекивао јер смо били аутсајдери, били смо пети и поред баш тешког распореда утакмица. Тада смо схватили да можемо озбиљно да играмо. После турнира у Београду где смо играли са сениорима, иако смо сви имали мање од 18 година, и показали се добро, схватили смо да нам треба помоћ Општине и да не можемо све сами. Презадовољни смо и захвални локалној самоуправи и привреди што су уз нас, каже Андреја Митровић.

Приоритет ових момака је учешће на овогодишњем турниру  3×3 у Врњачкој Бањи, где желе да се представе у најбољем светлу и да покажу да деца из Бање могу да учествују на турниру који важи за један од највећих и најјачих у земљи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ