ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ БАЛОН ХАЛЕ У ВРЊЦИМА

Аутор:Весна Ђорђевић

Уговор о изградњи  балон хале на спортским теренима у Врњцима потписали су 17. априла у присуству председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, директор Спортског центра Врњачка Бања, Душан Радовић, и Александар Вучур, директор предузећа „Artech inženjering“ Београд, испред групе извођача радова. Пројекат вредан 76 милиона динара финансира Општина Врњачка Бања која ће објекат предати на коришћење Спортском центру, а рок за завршетак радова је пет месеци.

– Само кохезија одличних смештајних капацитета и одличне спортске инфраструктуре може да направи дестинацију која нема конкуренцију, каквом постаје наша Бања. Да је тако говори све већи број страних спортиста који нам долазе на припреме, као и многи наши познати спортисти, почев од Новака Ђоковића па надаље. Све то нам доноси одличан маркетинг, али нас покреће и на даљи развој.

Коцкица која је недостајала да се употпуни тај мозаик јесте комплетирање фудбалског центра у Врњцима  изградњом најсавременијег балон терена. Постављање балон хале са тереном за фудбал и помоћним просторијама омогућиће ревитализацију постојећег терена који ће бити намењен, пре свега, за припреме највећих фудбалских екипа из земље и иностранства, рекао је Душан Радовић након потписивања уговора.

    Идејно решење балон хале

Балон хала са фудбалским тереном биће димензија 18 са 36 метара и анексом на два нивоа. На првом нивоу биће смештене техничке просторије и четири свлачионице, док је други ниво планиран за кафе са терасом.

– У протеклом периоду Општина Врњачка Бања бележи велика улагања у изградњу спортске инфраструктуре. Изграђене су или реконструисане спортске хале за дворанске спортове, као и многи спортски објекти. Након изградње терена са природном травом, у току су радови на постављању фудбалског терена који ће карактеристикама задовољити највише стандарде. Спортски комплекс у Врњцима биће најсавременији и он је јако битан за нашу општину, као и уговор који је управо потписан, каже Ђуровић уз напомену да су у току радови на изградњи још једног фудбалског терена са вештачком травом на основу потписаног уговора са „VS Energy“.

Председник Ђуровић је нагласио да је Фудбалски савез Србије донирао вештачку траву највиших стандарда, а да је на Општини да уради подлогу у вредности од 33 милиона динара, дренажу, да комплекс огради и осветли. Ти радови ће према плану бити завршени у наредна два месеца. Након реализације ових инвестиција, Врњачка Бања ће имати два фудбалска терена, од којих ће један моћи да се константно користи за тренинге, без обзира на временске услове.

Захваљујући новој модерној спортској инфраструктури, Бања је постала место које задњих година бележи све већи број ноћења по основу спортског туризма. Такмичења највишег ранга постала су део свакодневнице, као и одржавање кампова наших најпознатијих спортиста. У сегменту фудбала недостајали су квалитетни терени и добра инфраструктура да би Врњачка Бања могла да буде домаћин захтевнијим такмичењима, а са најновијим пројектом ситуација се значајно мења.

– Већ у јулу имамо велико спортско такмичење свих европских фудбалских клубова у којима игра генерација 2012. На овом међународном турниру учествоваће преко 50 екипа са око 2000 учесника који ће бити смештени неколико дана у Врњачкој Бањи. Та бројка није коначна јер ће у Бању доћи и родитељи деце, што ће, свакако, имати и велике економске бенефите за нашу локалну заједницу, уз велику медијску промоцију, с обзиром да ће на турниру играти Ливерпул, Манчестер, Атлетико Мадрид и друге екипе. Ово је за Врњачку Бању заиста велики успех, закључује Ђуровић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ