РАДОВИ ОСНОВАЦА ИНСПИРИСАНИ СТРИПОМ

Аутор:Весна Ђорђевић

Радови ученика V, VI, VII и VIII разреда основних школа „Попински борци“ Врњачка Бања и „Младост“ Врњци инспирисани стрипом, настали на часовима ликовног васпитања код професора Владимира Иванчевића током пет радних недеља, изложени су у галерији Народне библиотеке „Др Душан Радић“.

    Основци су бескрајно талентовани само им треба уметничка слобода

– Радили смо по узору на школу стрипа која је организована у Библиотеци прошле године у само једном дану. Имали смо простора да изложимо само 20 радова, али имамо толико добрих, квалитетних радова да смо могли да покријемо и дупло већи простор. Деца нису ни била свесна шта их чека, али су сада презадовољни, зато с разлогом очекујем да следеће године ову причу поновимо још лакше и успешније, рекао нам је Владимир Иванчевић, професор ликовне културе, на отварању изложбе.

Деци треба дати уметничку слободу како би се отворио таленат, а професор је ту да да смернице и помогне таленту да изађе на површину кроз дружење и међусобно такмичење, закључак је свих присутних на отварању изложбе, а било је и бивших ученика који су часове код Иванчевића похађали пре двадесет и више година.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ