САОПШТЕЊЕ

Аутор:Редакција

У периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године, припадници саобраћајне полиције спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Напомињемо да ће у склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 01. маја, у времену од 00,00 до 24,00 часа, реализовати акција „Speed Marathon“, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину. Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу.

Предлоге је потребно слати на мејл адресу Управе саобраћајне полиције usp@mup.gov.rsнајкасније до среде, 24. априла 2024. године.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ