САОПШТЕЊЕ

Аутор:Редакција

У периоду од 25. априла до 1. маја 2024. године, припадници саобраћајне полиције спровешће акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Напомињемо да ће у склопу ове акције, која се реализује у сарадњи са организацијом ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у среду, 01. маја, у времену од 00,00 до 24,00 часа, реализовати акција „Speed Marathon“, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да дају допринос ефикаснијем спровођењу акције и подизању безбедности саобраћаја тако што ће предложити деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину. Предлози треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац и могу се односити на путеве ван насеља и у насељу.

Предлоге је потребно слати на мејл адресу Управе саобраћајне полиције usp@mup.gov.rsнајкасније до среде, 24. априла 2024. године.

Share on whatsapp
Skype