ПОБЕДА НА ТАКМИЧЕЊУ „МОЈ ГРАД – ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ СРБИЈЕ“

Аутор:Весна Ђорђевић

Јелена Пецић, Немања Новичић и Стефан Ђорђевић, ученици Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање, проглашени су најбољим промотерима Врњачке Бање и победницима такмичења  „Мој град – престоница културе“  које је Факултет за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета „Сингидунум“ организовао  2. априла. Традиционално такмичење из области дестинацијског туризма реализовано је овај пут у три универзитетска центра – Београду, Новом Саду и Нишу, а Угоститељско-туристичка школа из Врњачке  Бање представила се у Београду са још 31 екипом ученика треће и четврте године средњих школа из Србије.

-Такмичења су одувек била неодвојиви део стицања вештина и знања у нашој школи, а резултати које смо остваривали су нас позиционирали на мапи средњих школа Србије и Европе. Овај пут смо сматрали да је учешће на такмичењу на „Сингидунуму“, које је медијски одлично пропраћено, корисно не само за школу, него и за Врњачку Бању као туристичку дестинацију са бројним културним манифестацијама. Као угоститељско-туристичка школа акценат смо ставили на кафану – културну установу која, по нашем мишљењу, са поносом може да се нађе на листи културне баштине јер је кафанска култура она невидљива нит која спаја људе, каже професорка агенцијског и хотелијерског пословања, Наталија Зиброва – Ђуракић, ментор при изради промоцијског микса.

Јелена и Немања који су туристички техничари, одељење IV1,  и Немања кулинарски техничар III3 (јер се без врсног кувара не може замислити добра кафана у којој свако јело десет језика говори) под будним оком професорке Наталије, направили су победнички туристички аранжман без прецизно постављене маршуте и дефинисане сатнице – студијско путовање зарад проширивања знања из области кафанске културе.

-Наша презентација састављена је из више сегмената. Имали смо два скеча. а како су Стефан и Немања добри глумци, ово је била прилика да прикажу свој таленат, док сам ја била задужена за презентацију. Укрцали смо путнике у времеплов и запловили врњачким кафанама, са врсним куварима и роштиљџијама, спретним келнерима и шанкерима, сјајним оркестрима и гостима свих фела и узраста. Наша прича је била другачија, несвакидашња и наишла је на одушевљење и наших конкурената, прича нам Јелена.

Петочлани жири састављен од универзитетских професора и асистената једногласно је прво место доделио екипи школе из Врњачке Бање, која је поред медаља добила и наградно путовање у Мађарску на које ће отићи у мају.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ