ПУТОВАЊЕ КРОЗ TOURISM TECH

Аутор:Весна Ђорђевић

Туристички водич „Путовање кроз TourismTech: Нове технологије у хотелијерству и туризму” представљен је 22. априла на Факултету за хотелијерство и туризам Врњачкој Бањи , Универзитета у Крагујевцу. Аутори водича су професори са Факултета за хотелијерство и туризам, а настао је у оквиру пројекта „Предузми идеју”, који Иницијатива „Дигитална Србија & quot;“ спроводи у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (USAID). Водич је конципиран као есенцијални ресурс за све оне који теже да имплементирају најновије технолошке трендове у сектор хотелијерства и туризма.

Од одморишног туризма до ресторатерства, водич је путовање кроз увиде и практичне савете за примену технологија које могу знатно побољшати ефикасност и квалитет услуга. Обрађене су домаће и међународне стартап компаније које су везане за туризам, хотелијерство, пословни туризам, ресторатерство и туристички саобраћај.

– Ово је искорак наших наставника са Факултета за хотелијерство и туризам као будућих ментора стартап тимова, а идеја и намера је да управо на факултету, а у сарадњи са хотелијерима из Врњачке Бање, са Туристичком организацијом и Центром за развој иновативних делатности, са локалном самоуправом, направимо један кластер за иновације у домену хотелијерства и туризма. Имамо добре предуслове за све то јер у Бањи имамо и средњу школу и факултет, а и читаво место гравитира ка туризму, каже проф. др Владимир Сенић, проректор за иновације и развој на Универзитету у Крагујевцу уз напомену да је идеја пројекта да се студентска популација укључи у креирање стартапова на чему се континуирано ради последње две године.

По речима проф. др Сенића, Универзитету у Крагујевцу додељена је финансијска подршка од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновације за покретање три иновациона инкубатора, и то у Краљеву, Чачку и Крагујевцу, чиме је Универзитет постао препознатљив члан иновационог екосистема у Републици Србији.

– Туризам и технологија су две области које континуирано расту, и када се интелигентно комбинују, могу створити изузетне прилике за развој. Овај водич представља још један корак ка нашој мисији да подржимо иновације и дигиталну трансформацију у Србији, каже Небојша Бјелотомић, директор Иницијативе „Digitalna Srbija "“.

Сви који желе да новим технологијама унапреде своје каријере и пословање у туризму водич могу бесплатно преузети на едукативној платформи „Nauči"“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ